Blogs 24/02/2013

Hora de consolidar la tecnologia NFC - #MWC13

2 min

Quan ja només queda un dia perquè comenci el Mobile World Congress 2013 i tot esperant que les empreses comencin a ensenyar tot el que ens tenen preparat per aquest anysembla que ha arribat l'hora de consolidar la tecnologia NFC.

Ahir 23 de febrer de 2013, abans d'anar al darrer Generació Digital d'en Jordi Sellasvam aprofitar per visitar el Mobile World Congress per gestionar les acreditacions de cara a poder fer una bona cobertura de l'esdeveniment. Després d'identificar-nos, leshostessesde la Fira ens van informar sobre la possibilitat d'utilitzar la tecnologia NFC per poder accedir al recinte.

NFC és l'acrònim de Near Field Communication que en català anomenem: Comunicació de camp proper. Aquesta tecnologia de comunicació permet intercanviar informació de manera segura entre dos objectes. Molts telèfons intel·ligents ja incorporen aquesta tecnologia i si en aquests hi instal·lem l'aplicació NFC Badge podrem entrar a la Fira Gran Via simplement passant el nostretelèfonper sobre d'un lector NFC. Aquesta és una de les possibles aplicacions d'aquesta tecnologia però no és l'única. Una de les aplicacions més conegudes és la que permet fer pagaments amb el telèfon acostant-lo a undatàfonperò també veiem altres casos d'us com: obrir la porta de casa, engegar el cotxe, activar el WiFi quan arribem a casa, etc. ...

Al MWC 2013 hi haurà diferents espais dedicats a l'NFC per ensenyar-nos com aquest sistema de comunicació segura ens pot facilitar la vida però crec que val la pena tenir una cosa en consideració, si el nostre dispositiu NFC ha de ser un telèfon intel·ligent, caldrà que les bateries d'aquests terminals tinguin una durada molt superior a l'actual ja que si no ens podem trobar situacions com no poder efectuar una compra perquè ens hem quedat sense bateria.

Dit això, i tornant a VaDeJocs, veieu algun futur per a l'aplicació d'NFC als videojocs?

stats