Blogs 13/12/2010

Escollint el videojoc més adequat

3 min

Avui us vull introduir en un tema molt interessant i sovint massa ignorat. Es tracta de la classificació PEGI, un sistema de valoració que ens ajuda molt a saber quin és el contingut que podem trobar a cada videojoc per tal de saber si és un videjoc adient per a aquella persona a qui li volem comprar/regalar o fins i com no per a nosaltres mateixos. Què i qui és PEGI? L'acrònim PEGI està format per les següents paraules: Pan European Game Information. PEGI va ser fundat per la ISFE (Interactive Software Federation of Europe) i va contractar a la NICAM i a la VSC per tal d'avaluar els videojocs de +3 i +7, i de +12 a +18 respectivament. PEGI es crea per tal de catalogar tots els videojocs dins d'uns estàndars que definirà l'organització perquè el comprador d'aquest producte sàpiga en tot moment quins continguts s'hi pot trobar i per tant, si el producte és o no adient per a ell. Aquest organisme funciona a nivell Europeu mentre que a la resta del món fan servir l'ESRB. Classificació per edats PEGI fa dos tipus de classificació. La primera, la que trobem a les portades dels videojocs és la que ens mostra un número orientatiu segons l'edat del comprador. Però el més interessant no és fixar-nos amb el número sinó saber perquè es diu que un videojoc entra dins d'una franja d'edat o d'una altre. La classificació per edats s'organitza de la següent manera:

Els videojocs +3 són aquells aptes per a tots els públics. Hi pot aparèixer violència, però amb un context còmic com als dibuixos animats per a nens petits. No apareixerà escenes de contingut sexual, paraules malsonants , drogues o altres.

Exactament igual que els videojocs que tenen la classificació +3, però poden incloure sons que espantin o escenes de nuesa parcial sense contingut sexual.

La violència ja pot aparèixer en més ocasions ja sigui en personatges de fantasia o reals, però en el cas de texts o diàlegs amb paraulotes, tot i que existeixen no poden tenir contingut sexual.

Aquí ja entren en joc conceptes com el tabac, la droga i la representació d'activitats delictives. A més ja poden incloure violència o activitatssexualstal i com laveuríema la vida real.

A partir d'aquí ja ens podem trobar qualsevol cosa. L'equip de PEGI ho anomena com a violència brutal, que segons ells és aquella que produeixrepugnànciaa l'espectador. Classificació per contingut El segon tipus de classificació cataloga els videojocs segons el seu contingut. Aquesta està detallada a la part posterior de la caixa del videojoc i és tant o més important que la primera. Hi podem trobar les següents icones:

Conclusió Ara doncs tot és a les vostres mans. Teniu les eines per escollir a quins videojocs jugueu, a quins videojocs juguen els vostres fills, nebots, avis i nets. Per tant, val la pena que abans de comprar un videojoc, observeu detalladament aquests indicadors per no endur-vos sorpreses. Al fòrum: http://www.vadejocs.cat/smf/index.php/topic,89384.0.html

stats