Versió Alfa

Roger Baldomà i Leiva

Carta als Reis Mags

En un dia tant senyalat com avui no podia oblidar-me de fer la mevacarta als Reis Mags d'Orient. Una carta que per estar a Ara VaDeJocs només tracta temes relacionats amb l'oci digital i la tecnologia. La resta de temes relacionats amb bon funcionament del món, la pau, la feina, el benestar, etc., els la faré arribar directament aquesta tarda a la cavalcada del poble. Comencem ...

Benvolguts Reis Mags d'Orient,

aquest any hem treballat de valent. Hem aportat tants continguts com hem pogut, i tot i voler-ne aportar més, hem pensat que no és bo saturar al personal. És per això que de cara al 2012 m'agradaria demanar-vos quelcom. Com que se que són coses que costen, acceptaré que no me les porteu totes demà. Teniu un any de marge. Sense més preàmbuls, us deixo la meva llista:

  • Volem videojocs en català. Ubisoft Barcelona i la Generalitat de Catalunya han començat una gran tasca amb Les aventures de Tintín per a Nintendo 3DS. És el primer videojoc per a cosnola portàtil que surt en català. Des d'Ara VaDeJocs portem molts anys parlant amb el sector per tal queel català estigui totalment normalitzat dins dels videojocs. Per això us demano que aquest any sigui l'any en que el català sigui un idioma seleccionable a la gran majoria dels videojocs.
  • Volem els mateixos preus que a la resta del món. No pot ser que a les botigues dels Països Catalans ens facin pagar 70€ per un videojoc que puc comprar el mateix dia de sortida per 40€-45€ a la resta d'Europa i amb enviament gratuït a casa. Això sense comentar que si ens esperem a comprar-lo un mes després de la data de sortida oficial el podrem comprar -sempre fora dels Països Catalans i Espanya- per menys de 30€.
  • Volem que les consoles actuals durin com a mínim dos anys més. Estem en crisi i les butxaques de la majoria dels videojugadors no poden permetre's el luxe d'invertir de 500€ a 600€ en noves consoles de joc. Les màquines actuals tenen molta potència i encara es poden fer grans coses. Per això us demano que feu durar, com a mínim, dos anys més l'actual generació.
  • Volem que les empreses no ens enganyin amb els continguts descarregables (DLC). Volem que els DLC siguin continguts que no tingui el DVD/Blu-Ray que hem comprat. Volem que els DLC siguin nous continguts que donin sentit al videojoc.
  • Volem que les empreses no utilitzin males arts per eliminar la compra/venda de segona mà. Si un usuari compra un videojoc, ha de tenir tot el dret a poder-lo vendre a una altre persona i aquesta ha de poder gaudir de la mateixa experiència.
  • Volemque videojocs comprats digitalment tinguin una dràstica reducció en el preu. El principal beneficiari de la distribució digital ha de ser el comprador. No pot ser que valgui el mateix un videojoc ambsuportfísic que un videojoc amb suport digital.
  • Apreciats Reis Mags d'Orient, se que no serà fàcil, però crec que la indústria del videojoc i els afeccionats catalans mereixem que aquests desitjos s'acabin complint.

    Comenta-ho