Blogs 13/01/2012

CES 2012 i els videojocs

3 min

Demà s'acaba el Consumer Electronic Show 2012 de Las Vegas. CES és l'esdeveniment de l'any pel què fa a la tecnologia més puntera en tots els àmbits. És per això que any rera any els videojocs i tenen un paper més o menys important i avui us en resumeixo el més destacat relacionat amb aquesta indústria.

Dispositius amb pantalla tàctil, controladors i videojocs Les tauletes i els telèfons d'última generació han estat dos dels grans protagonistes del CES 2012. Microsoft ha ensenyat les seves tauletes amb Windows 8 i altres fabricants han anunciat dates de sortida de les seves tauletes per a aquest sistema operatiu. Els videojocs no s'han volgut quedar quiets i també han estat protagonistes en aquest àmbit. El control dels videojocs en aquests aparells encara no s'haestandarditzati segurament fins que les noves generacions no agafin la batuta, els jugadors de la vella escola necessitarem controladors adaptats als nostres costums. Només cal veure la gran quantitat d'accessoris en forma de comantament que s'han vist per a tauletes tàctils.

Project Fiona de l'empresa Razer és el la millor adaptació que s'ha vist fins ara per jugar amb una tauleta. La tauleta està dissenyada per jugar a videojocs. Les seves característiques com resolució HD Ready, pantalla panoràmica, processador intel i7 de tercera generació, so Dolby 7.1 certificat per THX i sobretot, controladors externs per a videojocs, així ho acrediten. Resumint, una tablet dissenyada pels gamers més exigents. Vídeo de Project Fiona en funcionament. Microsoft Microsoft ha participat per última vegada al Consumer Electronic Show. Això és el que va comunicar dies abans de l'esdeveniment Steve Ballmer. Durant la presentació Steve Ballmer va confirmar que l'1 de febrer sortirà a la venda un nou Kinect dissenyat especialment per als ordinadors. La versió de Kinect per a PC costarà 249$ però serà molt més potent que la seva versió per XBOX 360 i incorporarà el SDK de programació. A la mateixa presentació Microsoft va confirmar el nou Nokia Lumia 900 amb el sistema operatiu Windows Phone que sortirà a la venda als E.E.U.U. al mateix temps que Electronoic Arts publicarà 27 videojocs per al sistema operatiu Windows Phone. Nintendo Metal Gear Solid Snake Eater 3D per a Nintendo 3DS ja té data d'arribada a les botigues: 8 de març de 2012.

Sony Kaz Hirai s'ha desplaçat fins a las vegas per confirmar alThe Wall Street Journal que aquest E3 no es parlarà gens ni mica d'una possible PlayStation 4. També ha parlat de les vendes de PS Vita al Japó i de la disponibilitat de Netflix pels usuaris nord-americans des del dia en que la portàtil de Sony es posi a la venda als E.E.U.U..

Multiplataforma LG ha signat un acord de col·laboració amb Gaikai, la gran competència del sistema de joc per streaming d'OnLive. El 2012 totes els televisors 3D de LG incorporaran aquest servei. Per a la resta de televisors de la casa coreana, LG utilitzarà el servei Gakai per oferir el mateix a través del seu servei propi de videojocs per streaming.

Onlive Onliveha volgut plantar cara a Gaikai ensenyant la seva aplicació d'escriptori remot per a iPad que permet executar Windows 7 per streaming i anunciant que serà el proveïdor de videojocs per a Google TV.

La veritat és que tot plegat obre un mercat molt interessant perquè amb OnLive i Gaikai entrant a les televisions, creieu que les videoconsoles com a tals perillen?

Comenta-ho al fòrum

stats