Blogs 27/01/2012

Els deu anuncis de videojocs més espectaculars

4 min

L'actual generació és un exemple de com el màrqueting pot influir en la compra de consoles, anuncis com el de "Wii would like to play" que suposava el tret de sortida de Wii al mercat, o el dels jocs familiars en el que es veu una família que juga plegada davant d'un televisor com si fos una activitat social que uneix, al contrari del tòpic establert fins aquell moment, han fet que els departaments de màrqueting apostessin més fort per aquests mètodes de publicitat. Tot i això, durant la història dels videojocs hi ha hagut anuncis mítics, alguns per estúpids, altres per graciosos i també alguns, per espectaculars. En aquest article agafem una mostra d'alguns dels tràilers més representatius de l'espectacularitat en la publicitat dels videojocs.

- Dante's Inferno a la Super Bowl

Dante's Inferno és una adaptació lliure de la Divina Comèdia en el que en Dante haurà de viatjar fins a l'Infern per recuperar l'ànima de la seva estimada Beatrice, que ha sigut capturada pel mateix Lucifer. Un anunci curt però que va ocupar l'espai inicial d'uns dels fenòmens mediàtics dels Estats Units, la Super Bowl.

- PlayStation 3: "Michael"

El vídeo, el més actual del recopilatori dels deu millors anuncis de videojocs és aquest de Sony, va ser creat per a promocionar la consola PlayStation 3 després d'una rebaixa de preu de cara a la campanya de Nadal del 2011. A l'anunci, un parell de combatents de la Segona Guerra Mundial entren en una taverna plena dels herois més representatius dels jocs apareguts en aquesta consola de Sony, el nom Michael és utilitzat per agrair al jugador anònim que els acompanyin en les seves aventures, en una clara aposta de Sony per la proximitat amb el jugador.

- Metroid Other M

El retorn a Wii de la franquícia protagonitzada per Samus Aran, una caça-recompenses que viatja mentre lluita contra pirates i altres criatures de l'espai i on la sensació de solitud és una companya que ens acompanyarà d'inici a fi de cadascuna de les seves entregues. A Metroid Other M per això, la franquícia va anar a mans del Team Ninja, i tot intentar tornar la saga cap a un estil més clàssic, alguns dels canvis, sobretot pel que fa a la personalitat de la protagonista, no van acabar de fer el pes als seus fans més incondicionals. Tot i això, Nintendo va intentar publicitar el videojoc mitjançant anuncis i va aconseguir bons resultats en vendes, tot i que tampoc van ser-ne els esperats.

- Golden Sun

L'any 2001 Nintendo va publicar un anunci que barrejava la música i l'experiència de joc del nano que feia servir una GameBoy Advance en ple concert. Les figures del teatre es deformaven i atacaven als músics, i un drac creat a partir d'un llum central també hi participava volent-se cruspir a la mestra de cerimònies, ella però, el feia front i i com si fos en Sant Jordi, el venç, recull una rosa blanca de les seves restes i agraeix els aplaudiments dels assistents després de la interpretació musical.

- Nintendo

Els nens miren el rellotge i esperen el so del timbre que marca el moment que poden sortir tots en massa. És dia de sortida d'un producte de Nintendo, i els nens, que ho saben, es transformen en veritables acròbates de força i resistència sobrehumanes en el camí cap a la botiga de videojocs més propera. La idea és clara, tothom vol coses de Nintendo, la qüestió per tant no és que ho vulguis o no, sinó en quina posició de la cua aconseguiràs arribar.

- Xbox360

Aquest anunci, tot i que no va ser bandejat tal com diu el seu títol de Youtube, només es va utilitzar en esdeveniments tancats de videojocs ja que Microsoft va decidir en l'últim moment, no fer-ne us per a televisió. Tot i això, es mereix un lloc en aquest rànquing d'anuncis per la coordinació necessària per dirigir tota la gent que participa en la gravació.

- PlayStation

Tinc una doble vida... encara que no ho sembli, he viscut. Aquest és el missatge que pretenia transmetre Sony amb aquest anunci. Tenim una doble vida, i gràcies als videojocs, podem fer coses que per nosaltres mateixos no podríem, com conquerir mons o la galàxia sencera, això sí, focalitzat en la marca PlayStation, la que en aquells moments ja controlava el mercat del maquinari.

- Halo ODST

L'anunci presenta el cicle de vida d'un soldat de l'escamot ODST. Assistència a un funeral, allistament, entrenament, primeres batalles i ja com a veterà. Va un punt més enllà pel que fa a l'espectacularitat de tot plegat i està protagonitzat per actors reals, una tònica força utilitzada en els jocs d'aquesta franquícia.

- DreamCast

L'última videoconsola de Sega també va tenir el seu anunci propi. Tot i el seu destí final degut a les fortes pèrdues de Sega i una reestructuració interna, per tal de promocionar la consola van produir aquest espectacular anunci de televisió que presentava a una lladre que intentava endur-se un dels tresors més ben amagats d'aquells moments, un prototip de DreamCast, El sistema de seguretat, que representava la pròpia seguretat de la consola, intentava caçar-la.

- Halo 3

Un altre dels anuncis famosos és el de Halo 3, i és famós principalment per presentar un diorama que ens situa al bell mig d'una batalla contra els Covenant. El joc, creat per Bungie i publicat per Microsoft, va anar escalant posicions en les llistes de jocs més esperats no només per aquest tipus de publicitat, sinó també perquè era una franquícia ja coneguda per als usuaris d'una Xbox.

Realment, hi ha molts anuncis de videojocs que estan per sobre la mitjana, alguns, com el de Lost Odyssey, mereixen menció especial per la seva durada i perquè només utilitza escenes del joc per a promocionar-se. També el de l'arxi-conegut anunci de Gears of War, en el que en Marcus Fenix recorre els carrers infestats de Locust amb la cançó Mad World de REM sonant de fons.

Lost Odyssey

Gears of War

I fins aquí el recull dels anuncis de televisió més espectaculars. Quin és el que més us ha agradat? en trobeu a faltar algun?

Comenta-ho al fòrum

stats