Blogs 05/04/2016

iCobra, més emmagatzematge pels vostres dispositius iOS

3 min
iCobra, més emmagatzematge pels vostres dispositius iOS

Un dels problemes que presenten alguns dels dispositius més punters del sector mòbil és la capacitat d’emmagatzematge. Molts dels millors dispositius, entre els quals es troben els d’Apple, no permeten ampliar la memòria interna un cop adquirits. Això fa que, en el moment de la compra, hàgim d’afinar molt en el que respecta a l’espai de disc. I no és gens estrany que, passat un temps, el client s’adoni que hauria d’haver adquirit un dispositiu amb més capacitat.

En el cas dels dispositius iOS (iPhone i iPad), aquest punt s’agreuja pel tipus de connector que incorporen (lightning en lloc de l’estàndard microUSB), cosa que impedeix connectar la gran majoria de memòries externes disponibles al mercat.

Per omplir aquest buit l’empresa EMTEC, dins de la seva gamma EMTEC Connect, presenta al mercat l’iCobra, un dispositiu d’emmagatzematge extern que incorpora, per una banda, un connector USB 3.0, i per l’altra, un connector lightning. L’iCobra es pot connectar, pel cantó USB, a qualsevol ordinador personal i, de fet, és una memòria USB del tot normal. Però els continguts que hi desem, gràcies al seu connector lightning, poden ser gaudits a un iPhone o un iPad, amb l’aplicació gratuïta que la mateixa EMTEC posa a disposició dels usuaris a l’App Store.

Estem, per tant, davant d’una forma d’ampliar la memòria del nostre dispositiu iOS per emmagatzemar continguts multimèdia (vídeos, música, etc.) que funciona prou bé, ja que el seu reproductor permet reproduir la gran majoria de formats disponibles, a més de permetre obrir amb altres apps certs continguts de la memòria externa. Com a capacitat afegida, en cas que vulguem copiar alguns dels fitxers (siguin del tipus que siguin) a la memòria interna de l’iPhone o iPad, podrem fer-ho des de l’app oficial d’aquest iCobra. I a l’inrevés també, podem descarregar part de la memòria del telèfon o tauleta copiant les fotos i vídeos enregistrats per nosaltres a l’iCobra, alliberant així espai intern al dispositiu.

Una de les coses que es troben a faltar és que, a l’hora de triar una app externa per reproduir els continguts presents a l’iCobra, certes aplicacions presents al dispositiu no apareixen disponibles, entre elles algunes de les més populars, com Infuse Pro. Segons ens ha explicat la mateixa EMTEC; això és degut al fet que aquestes apps no permeten ser invocades des d’apps de tercers, i, per tant, poc poden fer des del cantó de l’iCobra, ja que ells s’integren amb totes les que ho permeten. Esperem que en el futur totes les apps per reproduir continguts permetin la integració amb els dispositius externs d’emmagatzematge com aquest iCobra, ja que serà l’usuari qui en sortirà beneficiat.

L’iCobra està disponible en dues capacitats: 32 GB per 66 €, i 64 GB per 90€,

stats