Blogs 20/05/2015

WD My Passport Wireless, el company multimèdia perfecte pels nostres dispositius mòbils.

3 min

Un dels problemes de disposar de diversosdispositius mòbils i portàtils és la disponibilitat dels arxius multimèdia que volem consumir. Qui no s'ha trobat en algun moment en què vol veure un vídeo al mòbil però que només el té a la tauleta que està fent servir un altre membre de la família. O que vol veure alguna cosa al seu portàtil però la té al mòbil... casos com aquests, n'hi ha molts. Al final, una de les solucions que acabem prenent, és tenir-ho tot a tot arreu. Però això acaba sent una feinada, ja que no només hem de posar-ho tot a tot arreu el primer cop, sinó que cada cop que volem afegir algun contingut hem de pensar a fer-ho a tots els dispositius. I, amb tot, la llei de Murphy és implacable, i sempre acabarem volent veure justament l'únic contingut que no vam copiar a l'aparell que tenim a les mans en aquells moments.

Per situacions com aquestes, especialment si es viatja en família i, per tant, el nombre de dispositius es dispara, un aparell com el WD My Passport Wireless és realment útil. Aquest disc dur sense fils de gran capacitat ens permet centralitzar tot el nostre contingut multimèdia, i consumir-lo després des de qualsevol dels nostres aparells en qualsevol moment. Per tant, ja no cal copiar-se aquella sèrie que voleu veure al càmping al'iPad, el portàtil iel mòbil, en previsió de quan i com podrem gaudir-la, sinó que només cal copiar-ho tot al disc dur sense fils i oblidar-se de la resta. A més, cada un dels dispositius connectats pot estar consumint continguts diferents, sigui veient fotos, escoltant música o veient una pel·lícula o sèrie, tot a la vegada. Penseu en algun embús de trànsit, quan s'està de viatge, i com podria canviar la situació de tenir la possibilitat que cada ocupant del vehicle pugui estar distret amb algun contingut del seu gust.

Com deia, el contingut del disc dur es pot consumir des d'un PC, ja sigui com a disc dur extern normal(connectat per USB) o com a unitat de xarxa (via WiFi). Pels dispositius mòbils, tant iOS com Androidcom Windows Phone, hi ha una app gratuïta a les seves respectives botigues per facilitar la connexió WiFi dels aparells.

Tècnicament, destacar que el My Passport Wireless està disponible en 3 capacitats diferents (500GB, 1TB i 2TB), incorpora una ranura per targetes SD per copiar ràpidament les nostres fotos al disc dur i alliberar així espai a la targeta per poder seguir fent fotografies, disposa d'un port USB 3.0 de gran velocitat per copiar-hi el contingut, i que a la xarxa WiFi generada pel mateix aparell poden connectar-se fins a 8 dispositius a la vegada. Pot actuar com a NAS, i fa de servidor DLNA i de servidor FTP si així ho volem. La configuració del dispositiu és molt senzilla, i tant les apps mòbils com la interfície web són molt intuïtives i efectives.

Una característica interessant que brinda gràciesa les seves capacitats és la de fer de router, ja que podem connectar el My Passport Wireless a una xarxa WiFi (per exemple, la de l'hotel, càmping o lloc on estiguem), i llavors connectar la resta dels nostres dispositius al disc dur via WiFi també. D'aquesta manera centralitzem la connexió (hi ha llocs, com alguns hotels, on només deixen connectar un o dos aparells per habitació i d'aquesta manera només n'hi hauria un d'oficialment connectat), i és el mateix disc dur el que fa les funcions de router WiFi (feina que fa molt bé, ja que hem comprovat que noperjudica l'experiència de navegació). D'aquesta manera, els nostres aparells mòbils (que a diferència dels ordinadors no solen acceptar més d'una connexió WiFi alhora) tindran connexió a internet i connexió als continguts del disc dur a la vegada.

Per últim, destacar que la seva bateria ofereix una autonomia molt satisfactòria,podent gaudir del seu ús ininterromput durant cinchores sense necessitat de connectar-lo a cap endoll.

El WD My Passport Wireless el podeu trobar a Amazon, en les seves tres versions.

stats