Blogs 08/09/2015

El nou iPod Touch, una gran noticia pels jocs d'iOS

2 min

Apple vaactualitzar, gairebé en silenci, la seva gamma de dispositius iPod el passat mes de juliol. Entre ells es troba l'iPod Touch, que com ja hem comentat aquí diverses vegades, ens sembla una gran consola de videojocs portàtil. Però els anys passen per tothom, i en els tres anys transcorreguts des que va sortir a la venda el darrer iPod Touch el món dels videojocs mòbils ha evolucionat tant que la plataforma començava a quedar-ser curta. Alguns dels jocs més exigents, a més, ni tan sols podien funcionar adequadament al dispositiu. Ara arriba una nova iteració amb components hardware i la diferència es nota.

Per una banda incorpora el mateix xip que l'iPhone 6, el xip A8. També han actualitzat la càmera posterior, que ara és una iSight de 8 megapíxels, i han afegit el coprocessador de moviment M8 que amplia en gran mesura les seves capacitats com a company a les nostres activitats físiques. En aquest nou iPod Touch també podem gaudir del servei Apple Music, que encara ofereix el període de prova totalment gratuït de 3 mesos. Manté la seva excel·lent pantalla Retina de 4 polzades, i les mides exteriors són exactament les mateixes que les del model anterior, tot i que es presenta en nous colors (entre ells gris espacial, rosa, blau, plata i or).

Hem tingut l'oportunitat de provar un d'aquests nous iPod Touch amb alguns dels jocs més exigents de l'App Store, i es nota l'augment de prestacions des del primer moment. Jocs com Warhammer 40.000: Deathwatch, République, Bastion o The Banner Saga funcionena la perfecció. Com hem comentat en ocasions anteriors, el preu més elevat de l'iPod Touch comparat amb les videoconsoles portàtils més conegudes (com les de SEGA i Nintendo) queda compensat amb la diferència de preus dels videojocs a favor dels de la botiga d'Apple.

Encara queuna pantalla una mica més gran ens hagués agradat molt, mantenir les mateixes mides té altres avantatges, com per exemple que tots els comandaments físics de videojocs ja existents per iPod Touch són totalment compatibles amb aquest nou model.Ho hem pogut comprovar amb el MOGA Ace Power.

Com dèiem, tot i que a nosaltres ens agrada especialment pel seu vessant de videoconsola de jocs portàtil, l'iPod Touch té un clar enfocamentals continguts digitals de consum. Podrem seguir gaudint dels nostres podcasts, vídeos i música de forma fàcil i còmode.

Per últim, i com a cas d'ús especial però que de ben segur que interessarà a molts, un iPod Touch amb una funda divertida es por convertir en el millor amic d'uns pares quan es fan sortides amb un fill petit. Ja sigui per veure dibuixos animats (online o emmagatzemats al mateix dispositiu), o per jugar a qualsevol dels nombrossíssims jocs educatius que hi ha per canalla de totes les edats, hem comprovat que aquest aparell crida molt la seva atenció. Fins i tot per fer fotografies.

El nouiPod Touch està disponible amb16 GB de capacitat al preu recomanat de229 euros, amb 32 GB per 279 euros i amb 64 GB per 339 euros.

stats