Blogs 22/02/2016

Toshiba X300, un disc dur de gamma alta per ordinadors de gaming

3 min
Toshiba X300, un disc dur de gamma alta per ordinadors de gaming

El món dels discs durs per ordinadors està patint una revolució els darrers anys. L’arribada dels discs SSD, i la seva incipient massificació, ha provocat un salt de velocitat en els nostres equips difícil d’imaginar no fa tant de temps. Són discs molt més ràpids que els mecànics, provoquen menys escalfament, fan menys soroll i consumeixen menys energia, a més de ser més fiables i, per tant, més segurs. Però hi ha un apartat en el qual encara no poden competir amb els seus cosins tradicionals: en la capacitat.

La capacitat és, precisament, un aspecte vital quan busquem un disc dur adequat per als nostres ordinadors de gaming. Els videojocs són aplicacions que ocupen una quantitat gens menyspreable d’espai, i als videojugadors ens agrada tenir-ne uns quants sempre instal·lats, ja que no sempre juguem al mateix, ni esperem a finalitzar un joc per començar-ne un altre. Per tant, les fortes limitacions d’espai dels discs SSD poden suposar un problema més aviat que tard per als nostres equips.

Per omplir aquest buit Toshiba ofereix al mercat els seus discs durs de la sèrie X300. Els discs X300 són discs durs mecànics, de 3,5”, de col·locació interna al nostre ordinador i de molta capacitat (els trobem de 4, 5 i 6 TB). Però on destaquen aquests discs és en la seva velocitat, ja que per ser discs durs mecànics ofereixen unes prestacions molt altes. Toshiba ha implementat una sèrie de tecnologies pròpies que fan d’aquest disc un component molt segur i fiable, com un sensor de cops intern o la tecnologia ramp loading. La velocitat la proporciona les seves 7.200 rpm, un buffer de 128 MB i un disseny anomenat dual stage actuator, que millora la precisió posicional i anul·la els efectes que les vibracions poden tenir en l’alineació del capçal.

Nosaltres hem estat provant una unitat de 6 TB i la veritat és que aquest X300 es fa notar. La seva sorprenent velocitat, unida a la seva no menys sensacional capacitat, el fa un dispositiu molt recomanable i agraït per als nostres ordinadors de videojocs. Si esteu buscant un disc dur de qualitat, molta capacitat i velocitat a la vegada, aquesta gamma X300 de Toshiba pot ser la resposta al què esteu cercant.

Toshiba també ens ha deixat provar una unitat L200, gamma adreçada a ordinadors portàtils i videoconsoles. Es tracta d’un disc mecànic, intern i de 2,5”, i està disponible en dues capacitats: 500 GB i 1 TB. Tot i no comptar amb les avançades tecnologies de l’X300 pel que fa a velocitat, aquest L200 ofereix una gran capacitat acompanyada d’una molt bona seguretat de les dades, i el fa una opció molt aconsellable si esteu buscant ampliar la capacitat de les vostres videoconsoles o del vostre ordinador portàtil, ja que es mou en una gamma de preus prou assequible.

Els teniu disponibles a la mateixa web de Toshiba o a Amazon, per posar dos exemples. A Amazon la sèrie X300 està des de 152 € (el model de 4 TB) fins a 273 € (el de 6 TB), i la sèrie L200 des de 48 € (el de 500 GB) fins a 60 € (la versió d’1 TB).

stats