Blogs 08/11/2015

Sistemes domòtics de D-Link per la nostra llar

4 min

La fal·lera per anar convertint en intel·ligents coses que fins ara suposadament no ho eren, escenificat per l’etiqueta “smart”, és imparable avui en dia. Assumim amb normalitat que els telèfons mòbils ho siguin, comencem a tenir clar que els rellotges ho acabaran sent, i les llars estan seguint el mateix camí.

Ja fa molts anys que, mitjançant la domòtica, disposem de cases i edificis intel·ligents que ofereixen uns serveis als seus usuaris dels quals no disposen la majoria de llars, però els preus i les complicacions de la tecnologia fan que no hagi arribat al gran públic, ni està clar que hi arribi en el curt termini. La forma d’accelerar aquest procés de transformació està arribant de la mà d’empreses com D-Link, que ofereixen diversos dispositius que, connectats a la xarxa sense fils de la casa, ofereixen serveis de la mateixa naturalesa.

Ja existeixen al mercat nombrosos productes que permeten fer coses molt diverses, però si sou nous en aquest món i voleu entrar-hi de forma ordenada, començant per alguns aparells, aprenent la filosofia i a partir d’aquí anar creixent en serveis, el kit de què us parlo a continuació us pot anar molt bé. Si l'any passat vam provar la EyeOn Baby Camera DCS-825L i ens va encantar (permet monitoritzar el vostre bebè fins i tot quan esteu fora de casa), avui us volem parlar del Smart Home HD Starter Kit DCH-100KT, una capsa que conté tres elements bàsics per començar a convertir casa nostra en una llar intel·ligent.

L’Smart Home HD Starter Kit, de la gamma mydlink Home, és un kit d’iniciaciókit que ofereix tres dispositius bàsics per començar a disposar d’un sistema de vigilància funcional i fàcil de muntar. Es tracta d’una càmera amb qualitat HD i visió nocturna, un detector de moviment i un endoll activable a distància. Tots tres aparells es connecten amb molta facilitat a la xarxa wifi de casa nostra, i es controlen des del telèfon mòbil estiguem on estiguem, sempre i quan tinguem connexió a internet.

En conjunt, els tres aparells (així com qualsevol aparell addicional d’aquesta família que puguem afegir en el futur) poden interactuar per automatitzar diverses tasques mitjançant unes regles que nosaltres definim, ja sigui en el moment que nosaltres indiquem o programades en el temps. Definirem totes aquestes interaccions des de l’aplicació mòbil (iOS i Android), i serà des d’aquesta mateixa aplicació on podrem consultar en tot moment l’estat de tot plegat.

El detector de moviment, quan el tinguem en mode actiu, ens avisarà de qualsevol moviment que succeeixi dintre del seu camp d’acció. Rebrem aquest avís al telèfon mòbil, i podem fer servir aquest avís com a disparador d’una nova acció. Per exemple, si volem que en arribar a casa s’encengui la llum del rebedor, podrem endollar la làmpada a l’endoll intel·ligent i programar una acció que faci que, quan el detector de moviment detecti quelcom (nosaltres arribant a casa), encengui automàticament el llum. Si en lloc d’una llum el que connectem a l’endoll és algun tipus d’alarma sonora, estarem establint un sistema d’alarma acústica en cas que entri algú no desitjat a la nostra llar. Hi ha tants casos d’ús com combinacions se’ns puguin ocórrer. L’endoll intel·ligent també ens permet activar o desactivar el que tingui endollat, manualment o basat en una planificació horària, des de l’app mòbil, estiguem on estiguem.

La càmera és l’element més sofisticat dels tres, i el que presenta més capacitats i funcionalitats integrades. Es tracta d’una càmera de qualitat HD, que incorpora tant visió diürna com nocturna (ambdues de molta qualitat). També és capaç de detectar moviment i sons, i de dispararaccions quan succeïx qualsevol d’aquestes dues coses. D’aquesta manera, podem configurar una acció complexa enllaçant aquesta detecció amb algun dels altres aparells, o executar una acció simple com enviar-nos una notificació al nostre telèfon mòbil. I també podrem, per descomptat, consultar el que està veient la càmera en qualsevol moment des de qualsevol lloc, rebent les imatges en el nostre telèfon o tauleta (sempre que estigui connectat a internet per qualsevol mètode).

En resum, com us deia inicialment, un bon kit d’iniciació que permet endinsar-se en aquest món cada cop més proper de les llars intel·ligents. Si esteu pensant ja en els regals de Nadal, i no voleu fer els típics regals de quedar bé (roba, etc.), aquest producte pot ser una bona opció per a persones interessades en la tecnologia. De ben segur que els agradarà, i que passareu una bona estona comprovant en viu el seu funcionament.

L'Smart Home HD Starter Kit DCH-100KTel podeu trobar, per exemple, a Amazon, per 147€. I si esteu interessats en la EyeOn Baby Camera DCS-825L,la podeu trobar també a Amazon per uns 100€. Per gaudir de tots els serveis que ofereixen no cal cap mena de subscripció addicional, no hi ha cap cost extra. Un cop adquirits els aparells, el servei de gestió al núvol per part de D-Link està inclòs.

stats