Blogs 06/06/2015

Ring Video Doorbell, un timbre del s. XXI per casa nostra

4 min

Com vam comentar durant el darrer Mobile World Congress, la internet de les coses (IoT en el seu acrònim en anglès) sembla haver començat a fer-se realitat seguint certs vectors clarament identificats, i un d’aquests és el de les càmeres de tot tipus connectades a la xarxa. Avui us vull parlar de Ring Video Doorbell, que podríem anomenar com un timbre del s. XXI. El Ring és un timbre adreçat a cases, més que a pisos, tot i que funciona perfectament a tots els tipus d’habitatge. Vam conèixer personalment la gent deRingal mateix MWC 2015 i hem pogut provar de primera mà el seu timbre connectat.

El primer que sobta en veure el paquet és que han inclòs tot el que fa falta per la seva instal·lació, fins i tot les eines i els caragols. L’aparell compta amb un sistema de seguretat que fa molt difícil que el robin (recordeu que per la seva funció és indispensable que estigui fora de casa i a l’abast de tothom), però si es dóna el cas en què us el roben l’empresa es compromet a fer-vos arribar un altre Ring de forma gratuita. Per tant, no heu de patir en aquest aspecte. A l’hora d’instal·lar-lo la millor opció és aprofitar el cablejat que ja tindreu instal·lat amb el vostre timbre actual, i així l’aparell sonarà pel sistema preexistent i rebrà l’energia de la instal·lació de la llar. Per si això no és possible, el dispositiu incorpora una bateria que es carrega mitjançant un cable microUSB i que li proporciona, si fa no fa, un any sencer d’autonomia (moment en el qual haureu de desmuntar-lo parcialment amb el tornavís de seguretat i carregar-lo de nou).

Amb el que hem explicat es cobreixen només les funcionalitats que ja té un timbre convencional. On el Ring comença a destacar és quan s’exploren les seves funcionalitats en línia. L’aparell es pot connectar a la xarxa WiFi de la llar i, a partir d’aquest moment, i mitjançant una app, podem accedir remotament a les seves funcionalitats addicionals.

La primera d’elles és que, quan algú pitgi el botó del timbre, a més de sonar per casa el dispositiu establirà una videotrucada amb el nostre telèfon, que podrem despenjar o no, segons ens interessi, un cop veiem les imatges de qui està a la porta de casa nostra. Si decidim despenjar, podrem parlar amb aquesta persona, i el nostre visitant no sabrà si ho estem fent des de l’interior de la casa o des de molts kilòmetres de distància. Això té molts avantatges, ja sigui per parlar amb el de l’empresa de transport que s’ha presentat a casa quan no ens ho esperàvem i concertar un altre moment per l’entrega, com per dissuadir algun possible lladre que estigui comprovant si la casa està buida.

La segona funcionalitat afegida és que fa de càmera de vigilància. Quan el Ring detecti moviment davant seu podem definir que ens avisi de la mateixa manera que ho fa quan algú ens truca, i poder així veure el vídeo en temps real de què està succeint a casa nostra. Podem configurar el seu nivell de sensibilitat i la seva àrea de vigilància, perquè cada casa pugui adaptar-lo a la seva realitat. Per exemple, si el pati que hi ha fins a arribar a la porta és gran, podrem definir que vigili els primers 30 metres, o si en canvi tenim una carretera o camí molt a prop i no volem que cada cop que passi un cotxe ens avisi podem regular-ho a només pocs metres de la porta d’entrada. També podrem regular la sensibilitat, de forma que, per exemple, detecti persones però no gossos o pilotes.

En comprar l’aparell ens ve de regal un pla de 30 dies gratuït d’accés al seu servei d’enregistrament de vídeos en el núvol. Aquest servei el que fa és enregistrar tots els esdeveniments que tenim configurats a un servidor remot, de forma que independentment que despengem la trucada i ho veiem en temps real o no, els vídeos queden emmagatzemats i els podem consultar quan ens sigui més còmode. Si passats aquests 30 dies volem seguir fent ús del servei, les tarifes són molt econòmiques: 3 dòlars al mes, o 30 dòlars per tot un any.

La càmera del Ring té un angle de visió de 180º, és HD i té una excel·lent visió nocturna. El dispositiu està disponible en quatre colors diferents per poder escollir el que millor encaixi amb la nostra casa. Té un preu de 199 dòlars i, si el compres a la mateixa web de la companyia, l’envien a casa nostra per 20 dòlars més de despeses d’enviament.

Si volem que el timbre soni a diferents llocs de la llar independentment d’on estigui el nostre telèfon mòbil, l’empresa també comercialitza el Chime. Nosaltres no l’hem pogut provar però sembla una bona manera de fer sonar el timbre allà on millor ens convingui.

Hi ha una funcionalitat que hem trobat a faltar en el Ring i és la capacitat d’iniciar la comunicació des de l’aplicació mòbil, per poder consultar en qualsevol moment què està passant davant de la porta de casa (ara mateix només el mateix Ring pot iniciar una trucada, i sempre basant-se en els paràmetres definits). De totes maneres, des de la mateixa companyia ens han confirmat que estan treballant en la funcionalitat i que esperen poder-la oferir en una actualització de les apps mòbils al més aviat possible.

Us deixem finalment l'enllaç al vídeo promocional publicat perla mateixa companyia, on podreu veure en moviment tot el que hem anat comentant a aquest article.

stats