Corrent en sales fosques

Raül Arribas

Recull de videojocs ja disponibles pel nou Apple TV

Recull de videojocs ja disponibles pel nou Apple TV Zoom

Recull de videojocs ja disponibles pel nou Apple TV

Com comentàvemal nostre resum sobre el nou Apple TV, la principal característica d’aquesta nova versió de l’aparell de l’empresa de Cupertino és la inclusió d’una App Store, una botiga d’aplicacions, pròpia. Aquest fet transforma el dispositiu, i n’amplia les possibilitats, fins a dur-lo lluny del que venia essent en iteracions anteriors (un reproductor multimèdia) i convertir-lo en una plataforma d’execució d’apps pel menjador de casa. I, malgrat el poc temps que porta al mercat, i gràcies a les similituds entre el seu sistema operatiu (tvOS) i iOS, ja disposem d’un gran nombre d’aplicacions disponibles, tant gratuïtes com de pagament.

Podem trobar, per exemple, l’analitzador de connexions a internet per excel·lència Speedtest, apps especialitzades per gaudir dels principals esports nord-americans (NFL / NBA / NHL / WWE / MLB), o l’excel·lent reproductor de continguts multimèdia Infuse Pro. També serveis de vídeo com Youtube o Vimeo, o aplicacions orientades a l’esport o la moda. I és qüestió de temps que apareguin moltes aplicacions específiques per casa nostra, ja sigui en l’àmbit esportiu, televisiu o de qualsevol altre, que avui en dia ja tenen presència a iOS. Però com no podem evitar ser qui som, nosaltres ens hem fixat principalment en els videojocs, i hem de reconèixer que ens ha sobtat una mica la quantitat i varietat que es pot trobar ja avui en dia a la plataforma. Passem a comentar breument alguns d’ells, amb l’objectiu d’oferir varietat més que no pas quantitat.

Zoom

Galaxy on Fire – Manticore RISING

Per començar, i especialment si us agrada pilotar un caça espacial i entaular combats contra esquadrons enemics, heu de donar una oportunitat a Galaxy on Fire - Manticore RISING, un joc exclusiu per l’Apple TV que la mateixa companyia de Cupertino va destacar en la presentació de l’aparell. Un imprescindible de la plataforma.

Zoom

Oceanhorn

Si us interessen els jocs d’aventures teniu, per exemple, Oceanhorn, un joc de tall clàssic que molts comparen amb els The Legend of Zelda.

Zoom

Dungeon Hunter 5

També trobareu Dungeon Hunter 5, un excel·lent joc d’exploració de masmorres (coneguts com a dungeon crawlers pel seu nom en anglès).

Zoom

Attack the Light

Si us atrauen més els jocs de rol, podeu provar Attack the Light, el joc de rol d’Steven Universe, un dels millors jocs apareguts a iOS el passat 2015.

Zoom

Shadowmatic

En l’àmbit dels trencaclosques trobem un altre èxit de 2015, el visualment sensacional Shadowmatic.

Zoom

Asphalt 8

Si el què us agraden són les curses de cotxes, heu de provar Asphalt 8, un profund i complet simulador arcade de conducció.

Zoom

Badland

Els jocs de plataformes no podien faltar en aquest recull, i us en recomanem dos de molta tradició. Per una banda Badland, una proposta molt premiada i amb prou recorregut a iOS.

Zoom

Rayman Adventures

I per una altra, Rayman Adventures, el darrer element d’una famosa saga de videojocs que té exponents a diverses plataformes d’oci digital.

Zoom

Jetpack Joyride

Si us interessen els videojocs d’habilitat, podeu provar Jetpack Joyride, un clàssic de l’App Store que es manté entre els més descarregats des de fa ja bastants anys.

Zoom

Alto's Adventure

Seguint amb els jocs d'habilitat trobemAlto’s Adventure, un joc molt més modern en què haurem de guiar un esquiador muntanya avall mentre aconsegueix superar diferents reptes d’habilitat.

Hit Tennis 3 Zoom

Hit Tennis 3

Hit Tennis 3

També podem trobar jocs esportius més pensats per reunions familiars i d’amics que no pas per gaudir en solitari, en la línia dels productes que van fer mundialment famosa la Nintendo Wii quan va arribar al mercat. Per una banda, un joc de tennis com Hit Tennis 3.

Strike! Ten Pin Bowling Zoom

Strike! Ten Pin Bowling

Strike! Ten Pin Bowling

I un altre clàssic, les bitlles, també tenen presència a la botiga d’aplicacions, per exemple amb Strike! Ten Pin Bowling.

Zoom

Beach Buggy Racing

Si voleu gaudir de curses esbojarrades, inspirades en Mario Kart (que pràcticament ha establert una categoria de videojocs per si sol), teniu al vostre abast Beach Buggy Racing.

Zoom

Battle Supremacy: Evolution

En l’àmbit dels jocs de guerra de vehicles trobem Battle Supremacy: Evolution, on podrem pilotar tancs i avions futuristes mentre ens enfrontem a hordes d’enemics en tot tipus d’escenaris.

Zoom

Just Dance Now

Per finalitzar aquest breu recull de jocs us proposem Just Dance Now, un joc de ball que, a més de fer-vos gaudir amb l’experiència del videojoc, us pot ajudar a estar en forma.

Al ritme en què van apareixent aplicacions i jocs a aquesta nova botiga d’aplicacions és probable que aquest article quedi desactualitzat aviat. Us recomanem, especialment, consultar l’App Store habitualment, ja que cada visita al catàleg pot anar acompanyada amb sorpreses agradables.

No podem finalitzar aquest article sense tocar el tema del comandament. Tots els jocs presents a l’Apple TV, per obligació, es poden jugar amb el Siri Remote, el comandament oficial de l’aparell que ve a la mateixa capsa. D’aquesta manera