Blogs 20/01/2016

Recull de videojocs ja disponibles pel nou Apple TV

6 min
Recull de videojocs ja disponibles pel nou Apple TV

Com comentàvemal nostre resum sobre el nou Apple TV, la principal característica d’aquesta nova versió de l’aparell de l’empresa de Cupertino és la inclusió d’una App Store, una botiga d’aplicacions, pròpia. Aquest fet transforma el dispositiu, i n’amplia les possibilitats, fins a dur-lo lluny del que venia essent en iteracions anteriors (un reproductor multimèdia) i convertir-lo en una plataforma d’execució d’apps pel menjador de casa. I, malgrat el poc temps que porta al mercat, i gràcies a les similituds entre el seu sistema operatiu (tvOS) i iOS, ja disposem d’un gran nombre d’aplicacions disponibles, tant gratuïtes com de pagament.

Podem trobar, per exemple, l’analitzador de connexions a internet per excel·lència Speedtest, apps especialitzades per gaudir dels principals esports nord-americans (NFL / NBA / NHL / WWE / MLB), o l’excel·lent reproductor de continguts multimèdia Infuse Pro. També serveis de vídeo com Youtube o Vimeo, o aplicacions orientades a l’esport o la moda. I és qüestió de temps que apareguin moltes aplicacions específiques per casa nostra, ja sigui en l’àmbit esportiu, televisiu o de qualsevol altre, que avui en dia ja tenen presència a iOS. Però com no podem evitar ser qui som, nosaltres ens hem fixat principalment en els videojocs, i hem de reconèixer que ens ha sobtat una mica la quantitat i varietat que es pot trobar ja avui en dia a la plataforma. Passem a comentar breument alguns d’ells, amb l’objectiu d’oferir varietat més que no pas quantitat.

Galaxy on Fire – Manticore RISING Per començar, i especialment si us agrada pilotar un caça espacial i entaular combats contra esquadrons enemics, heu de donar una oportunitat a Galaxy on Fire - Manticore RISING, un joc exclusiu per l’Apple TV que la mateixa companyia de Cupertino va destacar en la presentació de l’aparell. Un imprescindible de la plataforma.

Oceanhorn Si us interessen els jocs d’aventures teniu, per exemple, Oceanhorn, un joc de tall clàssic que molts comparen amb els The Legend of Zelda.

Dungeon Hunter 5 També trobareu Dungeon Hunter 5, un excel·lent joc d’exploració de masmorres (coneguts com a dungeon crawlers pel seu nom en anglès).

Attack the Light Si us atrauen més els jocs de rol, podeu provar Attack the Light, el joc de rol d’Steven Universe, un dels millors jocs apareguts a iOS el passat 2015.

Shadowmatic En l’àmbit dels trencaclosques trobem un altre èxit de 2015, el visualment sensacional Shadowmatic.

Asphalt 8 Si el què us agraden són les curses de cotxes, heu de provar Asphalt 8, un profund i complet simulador arcade de conducció.

Badland Els jocs de plataformes no podien faltar en aquest recull, i us en recomanem dos de molta tradició. Per una banda Badland, una proposta molt premiada i amb prou recorregut a iOS.

Rayman Adventures I per una altra, Rayman Adventures, el darrer element d’una famosa saga de videojocs que té exponents a diverses plataformes d’oci digital.

Jetpack Joyride Si us interessen els videojocs d’habilitat, podeu provar Jetpack Joyride, un clàssic de l’App Store que es manté entre els més descarregats des de fa ja bastants anys.

Alto's Adventure Seguint amb els jocs d'habilitat trobemAlto’s Adventure, un joc molt més modern en què haurem de guiar un esquiador muntanya avall mentre aconsegueix superar diferents reptes d’habilitat.

Hit Tennis 3 També podem trobar jocs esportius més pensats per reunions familiars i d’amics que no pas per gaudir en solitari, en la línia dels productes que van fer mundialment famosa la Nintendo Wii quan va arribar al mercat. Per una banda, un joc de tennis com Hit Tennis 3.

Strike! Ten Pin Bowling I un altre clàssic, les bitlles, també tenen presència a la botiga d’aplicacions, per exemple amb Strike! Ten Pin Bowling.

Beach Buggy Racing Si voleu gaudir de curses esbojarrades, inspirades en Mario Kart (que pràcticament ha establert una categoria de videojocs per si sol), teniu al vostre abast Beach Buggy Racing.

Battle Supremacy: Evolution En l’àmbit dels jocs de guerra de vehicles trobem Battle Supremacy: Evolution, on podrem pilotar tancs i avions futuristes mentre ens enfrontem a hordes d’enemics en tot tipus d’escenaris.

Just Dance Now Per finalitzar aquest breu recull de jocs us proposem Just Dance Now, un joc de ball que, a més de fer-vos gaudir amb l’experiència del videojoc, us pot ajudar a estar en forma.

Al ritme en què van apareixent aplicacions i jocs a aquesta nova botiga d’aplicacions és probable que aquest article quedi desactualitzat aviat. Us recomanem, especialment, consultar l’App Store habitualment, ja que cada visita al catàleg pot anar acompanyada amb sorpreses agradables.

No podem finalitzar aquest article sense tocar el tema del comandament. Tots els jocs presents a l’Apple TV, per obligació, es poden jugar amb el Siri Remote, el comandament oficial de l’aparell que ve a la mateixa capsa. D’aquesta manera Apple vol assegurar que cap usuari comprarà una app (en aquest cas un videojoc) que no podrà gaudir per culpa de no disposar del perifèric adequat. Però tampoc es pot obviar que, per molt que els estudis de desenvolupament implementin la interfície de forma que es pugui jugar amb aquest comandament, hi ha certs tipus de jocs (els més complexes i que s’assemblen més als jocs anomenats hardcore a les videoconsoles tradicionals) que, segurament, guanyaran molt gaudits amb un dels comandaments que terceres empreses tenen a la venda que són compatibles amb aquest nou Apple TV. Aquests videojocs els hem pogut jugar amb el Siri Remote, però es nota que no és la forma més adequada de gaudir-los. Intentarem aconseguir algun d’aquests comandaments MFi per poder comparar les respectives experiències i explicar-vos-ho aquí.

stats