Blogs 16/04/2016

QiStone+ i Woodpuck: càrrega sense fils per casa i per portar sempre a sobre

4 min
QiStone+ i Woodpuck: càrrega sense fils per casa i per portar sempre a sobre

Que a la vida quotidiana ens sobren cables és un fet. Les xarxes WiFi ens han alliberat dels cables de xarxa i d’haver d’estar a prop d’un endoll ethernet; el Bluetooth, per la seva banda, ens evita haver d’estar cablejat al nostre telèfon mòbil o reproductor de música si volem escoltar el so amb auriculars, per exemple. Avui us vull parlar d’una tecnologia que, de mica en mica, es va establint al nostre voltant, la que possibilita la càrrega de les bateries dels nostres dispositius sense necessitat d’endollar-los a un cable.

La Wireless Power Consortium es va crear el 2008 amb l’objectiu de desenvolupar un estàndard global per la càrrega inductiva. Aquesta càrrega sense fils permet carregar les bateries a una distància no superior a 4 centímetres simplement apropant el terminal a la base de càrrega, sense haver de connectar cap cable. En tractar-se d’un estàndard disponible per a tothom, diferents companyies s’han llançat a desenvolupar productes que la posin a disposició dels potencials clients. Una d’elles és Fonesalesman, de la qual hem pogut provar el QiStone+ i el Woodpuck, els seus dos carregadors.

Woodpuck Fonesalesman sembla haver detectat que la majoria d’aquests aparells tenen una aparença molt tecnològica. Aquest fet, que de per si no és dolent, potser els feien poc agradables estèticament a certes parts de les nostres llars, on segurament es tractava de l’únic aparell d’aquest estil i, en canvi, estava envoltat d’objectes més ornamentals o decoratius. Per aquest motiu, l’estètica dels seus dos aparells és el seu aspecte més destacat.

Woodpuck El Woodpuck és una base de càrrega sense fils de color fusta, feta d’un tipus concret de bambú, que queda indiscutiblement bé a sobre de molts tipus de mobles. La seva aparença és de fusta, però la companyia ha escollit aquest tipus de bambú perquè creix molt més ràpidament que els arbres, i aconsegueixen així una fabricació altament sostenible i respectuosa amb l’entorn. Com dèiem, l’aparença d’aquest Woodpuck permet deixar-lo de forma permanent tant al menjador com al dormitori, per posar dos exemples, sense que estèticament cridi l’atenció en sentit negatiu. Fins i tot els usuaris més detallistes amb la decoració d’interiors el trobaran adequat en molts entorns diferents. Pel que fa al seu funcionament, és una base de càrrega sense fils que es comporta igual de bé que qualsevol altra, els seus materials de fabricació no el perjudiquen de cap manera.

QiStone+ Seguint la mateixa línia ideològica, el carregador portàtil de la companyia, el QiStone+, està fabricat i dissenyat per semblar una pedra i ser estèticament atractiu. En aquest cas, el dispositiu de Fonesalesman es pot carregar tant per USB com mitjançant un altre carregador sense fils (el mateix Woodpuck serveix), i ens el podem endur a sobre a qualsevol lloc per recarregar el nostre telèfon quan ho necessiti. El seu tacte és suau i agradable, i no és especialment pesat per ser una bateria portàtil. Té una capacitat de 4.000 mAh, pot carregar dos dispositius alhora (un mitjançant un cable USB i l’altre amb la tecnologia sense fils), i permet també carregar el telèfon mentre està carregant-se connectat a la xarxa elèctrica.

QiStone+ Cada cop són més els fabricants que incorporen aquesta tecnologia als seus aparells, però encara hi ha molts que no ho fan. Per aquest motiu, l’empresa posa a disposició dels clients diferents tipus d’adaptadors que atorguen a terminals que no tenen tecnologia Qi la capacitat de carregar la seva bateria sense fils. En les nostres proves hem tingut l’ocasió de provar-ne alguns. Gràcies a això, a més de provar el Woodpuck i el QiStone+ amb telèfons compatibles de forma nativa (com molts Lumia, Nexus o els models més moderns de Samsung), també hem carregat d’aquesta manera telèfons que no són inicialment compatibles, i els resultats han estat igual de satisfactoris.

Depenent del model a adaptar, la solució pot ser d’un tipus o un altre. En un model com el Samsung Galaxy S4, per exemple, en el qual podem obrir la tapa posterior de l’aparell, l’adaptador és un dispositiu fi, petit i que queda completament amagat al telèfon, sense cap modificació a l’aspecte exterior.

S4 SlimPWRcard for Samsung Galaxy S4 En el cas d’un telèfon com l’iPhone 6S, que no permet aquesta operació, disposem de dues opcions. La primera és una funda, laiQi PWRcase,que, a més de proporcionar-li la capacitat de carregar sense fils, incorpora una bateria addicional per augmentar l’autonomia del telèfon d’Apple.

iQi PWRcase La segona opció és més discreta, i consisteix a endollar al port lightning una mena de targeta(anomenadaiQi Mobile for iPhone)que pot quedar amagada dintre d’una funda convencional, si bé presenta l’inconvenient de bloquejar el port i, per tant, ens obliga a desconnectar i connectar cada cop que vulguem endollar el nostre iPhone a un ordinador.

iQi Mobile for iPhone En resum, estem davant d’una tecnologia molt útil, representada en aquest cas per dos dispositius d’allò més cuidats i elegants, que busca fer-nos la vida més fàcil. Ara només falta que, en qüestió de temps, tots els fabricants (o la gran majoria d’ells) adoptin aquesta tecnologia en els seus productes de forma nativa.

stats