Corrent en sales fosques

Raül Arribas

PlayStation Phone és una realitat

Continuant amb el tema encetat a l’entrada anterior sobre el futur dels videojocs portàtils avui parlaré sobre el que, al meu parer, aclarirà el futur i marcarà la tendència a seguir els propers anys al món d’aquests aparells.

Finalment s’ha confirmat que l’esperat híbrid de SonyEricsson entre consola portàtil de videojocs i telèfon mòbil intel·ligent existeix: és el fins ara conegut com a PlayStation Phone i que tot sembla indicar que té com a nom en clau Zeus Z1.

Us deixo amb dos vídeos (via engadget) a on podem apreciar clarament les característiques tan físiques com de software del que té pinta de convertir-se en el nou fenomen de masses dintre del món de l’oci digital:

En ells hi podem apreciar que funciona amb la versió 2.3 Gingerbread del sistema operatiu de Google, Android. Aquesta versió d’Android acaba de ser feta pública tot just fa poques hores i encara no ha arribat a cap dispositiu existent al mercat, tot i que els nous telèfons Google Nexus S el portaran de sortida i els Google Nexus One el començaran a rebre aquest mateix mes de desembre. De Gingerbread puc dir-vos que, a part de totes les millores que porta relacionades amb els telèfons mòbils, ha aixecat molts comentaris relacionats amb les noves API natives que porta relacionades amb aspectes claus en la creació de videojocs. Hi ha moltes expectatives al voltant del que podrà donar de si aquesta nova versió en el que als videojocs es refereix i espero que no triguem gaire a veure aparèixer alguns exemples al mercat.

Per altra banda crida l’atenció la icona que té el mòbil per a accedir a la secció de jocs. És clarament la icona de Playstation i això em fa pensar que no serà un mòbil més amb capacitat de jocs si no que Sony te intenció de que s’hi pugui jugar a jocs de Playstation directament. Ara caldrà veure de quina versió de Playstation seran i amb quina qualitat s’adaptaran però la veritat és que pinta molt bé.

Un altre detall molt positiu i que ja vaig comentar és que, al meu parer, un dels principals problemes dels mòbils a l’hora d’intentar establir-se com a plataforma de jocs era la manca de comandament. Implementar comandaments virtuals a la pantalla presenta certs inconvenients i sembla que Sony ha aprofitat el disseny de la fallida PSPGo per a solucionar brillantment el problema: aquest mòbil porta amagats uns comandaments de videoconsola que permetran jugar amb comoditat, i tot això sense que l’aparell se’n ressenti gaire (només un augment no exagerat del gruix).

Aquest nou dispositiu de Sony sumarà unes capacitats de telèfon intel·ligent de darrera generació (amb la darrera versió del sistema operatiu per a mòbils més emergent del mercat - Android) a les capacitats d’una consola portàtil de videojocs al complert, per el que li auguro un èxit rotund i immediat. Ara caldrà veure el preu de sortida al mercat i, sobre tot, de quina qualitat son els jocs que ofereix ja que al meu parer son els únics punts que el podrien fer fracassar.

A vosaltres us crida l’atenció? Esteu a priori interessats en adquirir-lo?

Al fòrum: http://www.vadejocs.cat/smf/index.php/topic,89371.0.html