Corrent en sales fosques

Raül Arribas

Mobile World Congress 2011: Dia 0

El diumenge es pot considerar el dia 0 del Mobile World Congress. Avui s'han fet tot un seguit d'actes relacionats amb el congrés que, tot i no estar al programa oficial, són dels més importants de la setmana. Ara Vadejocs hem estat a un d'ells, el que ens toca més de prop.

Avui grans empreses com Samsung, Nokia i Sony Ericsson han fet la seva conferència oficial. Ara Vadejocs ha assistit a la de Sony Ericsson ja que s'esperava la presentació oficial del que es va anomenar Playstation Phone quan només era un rumor i que, finalment, s'ha fet realitat amb el nom de Xperia Play. A continuació teniu algunes imatges promocionals oficials del dispositiu distribuïdes per la pròpia Sony Ericsson.

[pe2-gallery class="aligncenter" ]

SE_XPERIA_cafe3.jpg Zoom

SE_XPERIA_cafe3.jpg

SE_XPERIA_game2.jpg Zoom

SE_XPERIA_game2.jpg

Xperia PLAY_Black_Back.png Zoom

Xperia PLAY_Black_Back.png

Xperia PLAY_Black_CA01_screen1.png Zoom

Xperia PLAY_Black_CA01_screen1.png

Xperia PLAY_Black_CA02_screen2.png Zoom

Xperia PLAY_Black_CA02_screen2.png

Xperia PLAY_Black_CA03_screen2.png Zoom

Xperia PLAY_Black_CA03_screen2.png

Xperia PLAY_Black_Front40_screen2.png Zoom

Xperia PLAY_Black_Front40_screen2.png

Xperia PLAY_Black_Front_HS_screen1.png Zoom

Xperia PLAY_Black_Front_HS_screen1.png

Xperia PLAY_Black_Left.png Zoom

Xperia PLAY_Black_Left.png

[/pe2-gallery]

S'ha de destacar que a la conferència de presentació hi ha asistit en Kaz Hirai, màxim responsable de Playstation, deixant clara la importància que des de la línia de productes Playstation s'hi dòna a aquest dispositiu. De fet se l'ha vist molt orgullòs d'aquest giny tot i que tampoc esperàvem menys.

Del dispositiu en sí només direm que és una màquina molt potent, equipada de sèrie amb Android Gingerbread i amb unes prestacions hardware de primeríssim nivell. Si voleu conèixer els detalls tècnics de ben segur que els podreu trobar a una infinitat de llocs però ja sabeu que nosaltres creiem que una gran consola de videojocs la fa els seus jocs, no les seves capacitats. El que sí podem dir és que Sony ha posat tot el que tenia que posar per a que el Sony Ericsson Xperia Play arribi a ser un referent en el món dels videojocs portàtils, i que ara només queda esperar a que les desenvolupadores de jocs realment apostin per ell. En aquest sentit a la conferència també hi han assistit alts responsables de Gameloft i Electronic Arts entre d'altres, per el que sembla que Sony s'ha assegurat que l'aposta per aquest smartphone sigui clara des del primer dia.

L'aparell estarà a la venda a tot el món el proper mes de març, però nosaltres ja l'hem pogut provar amb les nostres mans.

[pe2-gallery class="aligncenter" ]

CIMG3767.JPG Zoom

CIMG3767.JPG

CIMG3768.JPG Zoom

CIMG3768.JPG

CIMG3769.JPG Zoom

CIMG3769.JPG

CIMG3770.JPG Zoom

CIMG3770.JPG

CIMG3772.JPG Zoom

CIMG3772.JPG

CIMG3773.JPG Zoom

CIMG3773.JPG

CIMG3775.JPG Zoom

CIMG3775.JPG

CIMG3777.JPG Zoom

CIMG3777.JPG

CIMG3778.JPG Zoom

CIMG3778.JPG

[/pe2-gallery]

De l'aparell en sí us diré que m'ha agradat molt. L'he notat sorprenentment lleuger (ja que visualment sembla que hagi de ser més pesat), s'adapta prou bé a les mans i poder jugar sense tapar la pantalla amb els dits és una diferència que s'agraeix, i molt. A més el tacte dels botons és l'habitual en una consola de videojocs i la pantalla és de molta qualitat.

I queda per comentar els dos no-sticks analògics que incorpora. Els anomeno no-sticks per què emulen els sticks de les consoles però no són palanques, són superfícies sense cap relleu molt agradables al tacte. No negaré que al començament es fa estrany. Els nostres dits polzes estan acostumats a que quan desplacem una palanca rebem una força de resistència, però en aquest cas, al no existir tal palanca, aquest efecte no hi és. I això és nota. No és negatiu, de fet crec que un cop acostumat ha de ser més còmode i natural que una palanca, però la veritat és que avui, quan l'he provat jugant al FIFA, em sentia estrany. Però m'he quedat amb laimpressióque d'haver pogut jugar una estoneta m'hi hagués acostumat de seguida.

Com a conclusió diré que he sortit amb ganes de comprar-me'n un. Amb això està tot dit. És un smartphone Android de primeríssim nivell i una plataforma de jocs portàtil que apunta molt alt. Ara falta per saber a quin preu sortirà i quins són els jocs que es publicaran per a la plataforma, ja que d'ells dependrà la virtuositat del giny. Com a detall dir que en un moment de la presentació, quan parlaven dels jocs que sortiran, han anomenat Dead Space. Però no hi han tornat a fer cap mena de referència. No sé si ha estat una patinada de l'orador o que realment el tenen a punt i només ho han volgut insinuar. Però és precisament a això al que em refereixo quan dic que els jocs marcaran el destí d'aquest smartphone: si n'hi ha molts i bons triunfarà segur ja que capacitats en té de sobres.

També s'ha comentat a la conferència que els jocs destinats al Xperia Play contaran amb el segell Playstation Certified, i que Sony té previst al llarg d'aquest any 2011 fer arribar aquesta certificació i aquests jocs a tots els altres dispositius Android Gingerbread del mercat.

Comenta-ho al fòrum