Corrent en sales fosques

Raül Arribas

Mobile World Congress 2011: Dia 2. webOS, el mòbil 3D i altres androids punters...

Avui hem començat el dia assistint a la conferència de desenvolupadors de webOS, organitzada per Hewlett-Packard.

El representant de HP ha començat la conferència fent un petit repàs al que signifiquen webOS i, en especial, HP al món. Ha comentat que la companyia ven, a nivell mundial, dos dispositius cada segon. Això són 120 aparells cada hora, i destaca que cap altre empresa al món té aquesta capacitat de desplegar tants aparells amb un determinat sistema operatiu.

IMG_20110215_094644.jpg Zoom

IMG_20110215_094644.jpg

Els diferents representants de la companyia que han passat per l'estrada han anat destacant les característiques dels nous smartphones i la futura tablet de la companyia. Hem de dir que aquesta nova versió de webOS té molt bona pinta. Dóna la sensació de ser un sistema operatiu potent, elegant i versàtil, que es comporta perfectament tant a un smartphone com a una tablet. A més HP ha tractat de diferenciar-se de la competència i s'ha de dir que ho han aconseguit: webOS té una marcada personalitat pròpia que l'allunya dels seus rivals, tot i que això no redueix les seves capacitats. Destaca especialment en la integració de smartphone i tablet, ja que pots passar el que estiguis fent d'un dispositiu a l'altre només posant-los un al costat de l'altre.

Segons han destacat a la conferència el nou tablet, que s'anomenarà HP TouchPad quan surti a la venda el proper estiu, està pensat per a feina, internet, xarxes socials, videojocs i lector de llibres electrònics. És a dir, per a tot.

[pe2-gallery class="aligncenter" ]

CIMG3799.JPG Zoom

CIMG3799.JPG

CIMG3802.JPG Zoom

CIMG3802.JPG

CIMG3803.JPG Zoom

CIMG3803.JPG

[/pe2-gallery]

Un cop acabada la conferència hem aprofitat per aprovarpersonalment tres dels mòbils més revolucionaris del congrés, tots tres amb el sistema operatiu android.

Per una banda està el LG Optimus 3D, el primer smartphone amb pantalla en 3D, i que no necessita d'ulleres per aconseguir aquest efecte. Personalment el veig estrany. És cert que té un efecte 3D prou ben aconseguit però el fet de ser una pantalla petita (gran per ser un smartphone però petita en termes absoluts) fa que la profunditat que es percep es quedi una mica amitges. O al menys a mi m'ho sembla. Segurament serà un tema de preferències personals i la pròpia LG també ho deu entendre així ja que cada usuari podrà configurar el terminal per que funcioni en 3D o en 2D, segons el seu gust personal. Ha de quedar clar que és un excel·lent terminal, sigui en 2D o en 3D, amb processador de doble nucli i característiques tècniques de primer nivell.

Després hem aprofitat per a provar el LG Optimus 2X i el Samsung Galaxy S II. Aquest dos terminals android comptem amb processador de doble nucli, pantalla de grans dimensions i unes prestacions tècniques de darrera generació. De fet el Samsung Galaxy S II destaca ja que és un aparell de sobresurt fins i tot comparat amb els seus companys de generació. És segurament el telèfon més potent del congrés.

Estèticament ens han semblat una mica durs, molt quadrats, però segurament és degut a tenir una pantalla tant gran. El Samsung Galaxy S II destaca també per ser sorprenentment fi, bastant més que el seu predecessor i tot.

Per acabar us deixo un parell de fotos fetes avui sense motiu especial:

[pe2-gallery class="aligncenter" ]

CIMG3804.JPG Zoom

CIMG3804.JPG

CIMG3805.JPG Zoom

CIMG3805.JPG

[/pe2-gallery]

Demà hi tornem! Anirem a la conferència de desenvolupadors de Microsoft, i us ho explicarem aquí.

Fins demà!

Comenta-ho al fòrum