Corrent en sales fosques

Raül Arribas

Mobile World Congress 2011: Dia 3. Windows Phone 7 i la zona Android

Avui hem assistit a la conferència de desenvolupadors deWindows Phone 7 organitzada perMicrosoft i hem visitat la zona Android situada al pavelló 8.

Per fi s'ha aixecat un bon dia sobre la ciutat de Barcelona.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

CIMG3832.JPG Zoom

CIMG3832.JPG

CIMG3833.JPG Zoom

CIMG3833.JPG

[/pe2-gallery]

A primera hora del matí ha començat la conferència de desenvolupadors de WP7 al App Planet. D'entrada el representant de Microsoft ha fet un repàs general al sistema operatiu per a mòbils lloant les seves capacitats.

Un cop finalitzada aquesta presentació han pujat a l'escenari un representant de Microsoft i un altre de Nokia, curiosament els dos mateixos que dilluns passat van fer el mateix a la conferència de Nokia. El seudiscursha estat pràcticament idèntic, fins i tot remarcant que Symbian és viu i que no desapareixerà, però la reacció de l'audiència ha estat ben diferent. A diferència de dilluns a la conferència de Nokia, on el públic estava bastant descontent amb les darreres notícies de col·laboració de les dues companyies, avui la rebuda ha estat eufòrica. Ha semblat que Nokia havia demanat ajuda a Microsoft per a fer una aclucada d'ulls als desenvolupadors de Symbian després del clima tens de la conferència de dilluns passat, ja que no venia gaire al cas tornar a treure el tema de Symbian a la conferència de WP7.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

IMG_20110216_094711.jpg Zoom

IMG_20110216_094711.jpg

IMG_20110216_100429.jpg Zoom

IMG_20110216_100429.jpg

IMG_20110216_103205.jpg Zoom

IMG_20110216_103205.jpg

[/pe2-gallery]

En el torn de preguntes no ha trigat a sortir un dels majors dubtes que presenta l'acord: permetrà Microsoft adaptar el WP7 als diferentes fabricants? I en cas negatiu, com podrà Nokia diferenciar-se de la resta de fabricants?

Les respostes han estat aclaridores sobre la mena d'acord que han signat. El representant de Microsoft ha contestat que en part sí, però molt poquet. I la resposta del representant de Nokia ha estat "per què voldries fer-ho?", deixant clar que no ho podran fer i intentant que sembli una decisió que comparteixen. Per tant es pot concloure que Nokia no es podrà diferenciar de la resta de fabricants més enllà de les aplicacions pròpies que pugui desenvolupar, i això per a una companyia amb la història de Nokia és molt dur. Nokia serà un fabricant més. Cada cop es veu més que l'acord és desigual. Sembla un acord molt bo per a Microsoft i un acord desesperat per a Nokia. I que Microsoft és qui ha posat les condicions ja que WP7 no veu alterat en res el seu estat actual i en canvi Nokia sí que perd presència.

Continua la conferència i destaquen que la orientació de WP7 és portar la informació el més ràpid possible a l'usuari. Insisteixen en que per a WP7 combatre la fragmentació és vital. Volen poder assegurar als desenvolupadors que una aplicació desenvolupada per a WP7 funcionarà a tots els WP7, i que és per aquest motiu que forcen els fabricants a complir uns estrictes requisits de hardware.

Sembla molt clar que Microsoft ha identificat el seu enemic: Android. En la conferència només se l'anomena per a criticar-ne aspectes, i en canvi no en critiquen cap d'altres competidors com iPhone, Blackberry o webOS. Però quan han parlat de l'estat del mercat mòbil a dia d'avui curiosament Android no apareixia, com si no existís o fos un sistema residual (en canvi webOS, Blackberry i iPhone sí que apareixien). És obvi que estava fet de forma intencionada.

Un cop finalitzada la conferència hem visitat la zona Android present al pavelló 8, que és certament espectacular.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

CIMG3820.JPG Zoom

CIMG3820.JPG

CIMG3823.JPG Zoom

CIMG3823.JPG

CIMG3825.JPG Zoom

CIMG3825.JPG

[/pe2-gallery]

En aquesta zona dedicada al sistema operatiu de Google hi són presents majoritàriament desenvolupadors, tant de jocs com d'aplicacions. A més hi ha un bar on prendre un bon Honeycomb o un Gingerbread, en forma de sucs de fruites, i s'hiregalavensimpàtics ninos de la mascota del sistema operatiu. Un cop acabi el congrés faré un article amb un recull de les curiositats que he anat trobant a aquest Mobile World Congress 2011 i us els mostraré.

Demà s'entreguen els International Mobile Gaming Awards.

Fins demà!

Comenta-ho al fòrum