Blogs 30/05/2013

L'excel·lència en els serveis: HERE Drive+ de Nokia

3 min

En el mercat de la telefonia mòbil hi ha dues formes diferents d’afrontar el negoci, segons si fabriques tot el producte o no. Apple o BlackBerry, per exemple, aposten per fabricar tant el hardware com el software, de forma que el seu negoci és en part la venda del terminal en si mateix i en part les transaccions que es faran un cop estiguis dins la seva plataforma. Altres fabricants que aposten per sistemes operatius com Android o Windows Phone en canvi han d’intentar diferenciar-se dels seus competidors ja que, al compartir sistema operatiu amb altres fabricants, la seva quasi única font d’ingressos serà la venda del propi terminal, i per tant importa molt qui aconsegueix vendre el terminal.

Els serveis han esdevingut darrerament una de les millors formes de captar usuaris o clients, i de diferenciar-se de la competència. Un dels millors exemples el trobem a Nokia, que ha aconseguit convertir-se en dominador absolut de les vendes de telèfons amb el sistema operatiu Windows Phone gràcies als serveis de valor afegit que ofereix als seus clients. Avui us parlem de HERE Drive+, la nova versió del seu conegut sistema de navegació pas a pas que, amb l’ajuda de HERE Maps, ofereix una experiència excepcional als usuaris.

Els sistemes de navegació i mapes són ja comuns a les principals plataformes mòbils, on Google Maps i Google Drive són segurament les opcions més conegudes i utilitzades. El servei de Nokia també ha estat sempre un jugador principal en aquesta tecnologia tot i que des dels darrers telèfons amb Symbian havia quedat una mica en segon pla. Amb HERE Drive+, disponible per als Nokia Lumia 620, 810, 820, 822, 920 i 925 de tot el món, no només ha canviat aquesta tendència sinó que s’ha posicionat com el servei més complet del seu tipus.

HERE Drive+ té funcionalitats que hem après a considerar bàsiques en els sistemes de navegació pas a pas, tant dels telèfons mòbils com dels sistemes independents per als vehicles. Pots indicar per quin tipus de vies vols circular, evitant així peatges o carreteres sense asfaltar, per exemple, a més d’indicar els límits de velocitat legals de cadascuna de les vies per les que circulem. També permet guardar els nostres llocs favorits al núvol, com altres serveis similars, de forma que els tinguem disponibles sempre, estiguem amb un dispositiu o un altre.

On realment brilla el servei de Nokia és en la possibilitat de navegació sense connexió de dades. A tots els efectes, és com disposar d’un aparell GPS dels que venen per als cotxes, amb llicència, navegació pas a pas i mapes per a tot el món, i completament gratuït. Els mapes estan disponibles tant online com offline, només hem de descarregar els que vulguem fer servir i així evitarem consumir dades mòbils. Això és especialment útil si teniu pensat fer-lo servir a l’estranger, ja que si aneu, per posar un exemple, a Tailàndia, només us heu de baixar el mapa de Tailàndia al telèfon i gaudir de navegació pas a pas, amb indicacions sonores en català fins i tot, sense necessitat de consumir dades. Perquè, a diferència d’altres serveis de la competència, tampoc necessita consumir dades per a calcular la ruta, ho fa totalment en local al dispositiu. Per a poder assegurar que, tal com diu Nokia, això és així, hem estat provant el servei amb un Nokia Lumia 820 sense introduir-hi cap SIM telefònica i el resultat ha estat immillorable, ja que ha calculat rutes eficientment i ha efectuat recàlculs quan no hem seguit les seves indicacions originals.

Tot un encert per part de Nokia oferir serveis d’aquesta qualitat als seus clients, un forma excel·lent d’aportar valor afegit als seus productes.

stats