Blogs 19/12/2013

Jabra Solemate Mini, un altaveu portàtil petit i potent

3 min

No és el primer cop que parlem aquí a l’ARA VaDeJocs dels perifèrics que ajuden a fer dels nostres telèfons mòbils videoconsoles de qualitat. Hem parlat de com allargar la vida de les bateries (imprescindible si es vol gaudir de videojocs durant estones llargues fora de casa), o de com gaudir d’un so de primera qualitat en les nostres sessions de joc. Fa poc us vaig parlar de comandaments físics, en concret del MOGA Ace Power, i de com un perifèric com aquest convertia l’iPhone en, segurament, la plataforma de videojocs portàtil definitiva, gràcies al seu catàleg i a perifèrics com aquest. Però fa ja tres anys es veia venir el que ara és una realitat: les videoconsoles portàtils ja no són el principal dispositiu d’oci digital portàtil. Aquesta realitat ha fet que no sigui gens estrany estar jugant amb el nostre iPhone al sofà de casa, al llit de l’habitació, o, fins i tot, a llocs menys confessables.

Una de les carències que, per simple necessitat física, tenen els telèfons mòbils és la qualitat de l’altaveu integrat que incorporen. No és que sigui dolent, ni de bon tros, però no disposa d’espai suficient per a emetre un so de qualitat, i això es nota especialment quan volem escoltar música, veure un vídeo o, en el nostre cas, jugar a un videojoc. Com no sempre ens ve de gust fer servir auriculars i, quan estem sols, es gaudeix més d’un so ambient, avui us parlo d’un petit altaveu que farà les vostres delícies.

El Jabra Solemate Mini és un altaveu petit que, entre les seves capacitats, incorpora connexió per Bluetooth. Això permet, entre altres coses, poder actuar com a altaveu extern del telèfon mentre estem gaudint del videojoc, i experimentar així d’un so de molta més qualitat sense haver de dur auriculars. També el podem fer servir mitjançant un cable, però aquesta possibilitat empetiteix comparada amb la connexió sense fils.

El Solemate Mini sorprèn per la seva potència i qualitat: tot i ser un altaveu de petites dimensions (i per tant molt fàcil de transportar si hem de viatjar) ofereix una potència i qualitat que sorprenen. De fet l’única pega que li trobem és que la potència és tal que, amb el volum ajustat al mínim, ens sembla massa fort. Però per a gaudir de videojocs (o de música) en habitacions grans, les seves prestacions resulten una benedicció, ja que gaudirem d’un so potent i de qualitat que millora molt la sortida d’àudio integrada al telèfon.

En definitiva, un afegitó a l’experiència de gaudir de videojocs a un telèfon mòbil que aporta millores considerables. Jo l’he estat fent servir mentre jugava amb l’iPad a l’XCOM: Enemy Unknown i amb l’iPhone (amb el MOGA Ace Power) a l’Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas (que espero analitzar ben aviat) i el resultat és sensacional. Us recomano que, si en teniu l’oportunitat, ho proveu. El podeu trobar a Amazon per exemple.

stats