Corrent en sales fosques

Raül Arribas

Gadgets i complements

Tot i que a Ara Vadejocs ens ocupem principalment del món dels videojocs també hi ha altres temes que ens interessen i que, a risc d'estar equivocats, creiem interessen als nostres lectors. Per quest motiu avui us faré un petit resum de diferents estris tecnològics que considerem interessants i que us poden resultar desconeguts.

Arrel del passat Mobile World Congress vam assistir a dos esdeveniments paral·lels que concentren empreses punteres i periodistes per a mostrar productes allunyats del bullici del congrés. D’entre tots els productes interessants que hi vam trobar creiem que els que us poden interessar més són els que us mostraré a continuació.

El primer esdeveniment al que vam assistir va ser Showstoppers. Una organització impecable i una gran selecció de productes ens esperaven al recinte per a poder-los conèixer de prop, entre els quals:

Plantronics Voyager PRO UC

Plantronics és una reconeguda empresa d’aparells de comunicació personals que va presentar el Voyager PRO UC, que vam poder provar personalment. El Voyager PRO UC és un comunicador bluetooth que s’adapta perfectament a la orella i que permet una comunicació sense mans de molta qualitat. Portar regulador de volum independent, capacitat per a estar connectat a més d’un dispositiu a la vegada i reconeixement automàtic de quan està a la nostra orella i quan no, informant-ne al telèfon per a desviar el so al altaveu o al comunicador segons el cas sense que l’usuari se n’hagi de preocupar. Només per el descrit per el moment ja val la pena.

Però també es revela extremadament útil per a jugar a videojocs. Un dels problemes dels jocs per a smartphones és que la qualitat del so només es pot apreciar completament jugant amb auriculars, i els cables acostumen a ser molestos. Amb aquest aparell podem jugar amb el nostre smartphone o tablet amb so de molta qualitat directe a la oïda i sense cap cable que incomodi el joc. Si sou dels que volen gaudir d’un bon so i penseu que els cables són un vestigi del s.XX us recomano que proveu aquest aparell, us sorprendrà!

voyagerpro_uc_standard_v2.jpg Zoom

voyagerpro_uc_standard_v2.jpg

També existeix una versió molt semblant a un preu més ajustat, el Voyager Pro+.

Sonos

Sonos és una coneguda empresa d’aparells de so que posseeix una gama d’altaveus per a la llar molt especials. Els seus altaveus, de mides i tipus variats, són part de la xarxa wifi de la llar. Els podeu disposar com vulgueu per les diferents habitacions de la vostra llar, i posar-ne tants com vulgueu. La xarxa Sonos consumeix la música d’un repositori centralitzat i es pot reproduir a cada altaveu el que es vulgui, amb independència de què reprodueixen els altres. Podem per exemple escoltar un disc al menjador i la cuina alhora mentre al bany sona un altre disc i a l’habitació del despatx un altre diferent. I el millor de tot: el comandament per a organitzar tot això és el nostre mòbil!

Fins ara Sonos estava disponible per a iPod Touch i iPhone, i dintre de poc també ho estarà per a Android. Vam tenir la ocasió de provar-ho breument i la resposta és fantàstica, a més de gaudir d’una molt bona qualitat de so. Disposar d’aquest sistema a casa té que ser una autèntica delícia.

Sonos_product_family_S5_white.jpg Zoom

Sonos_product_family_S5_white.jpg

El segon esdeveniment al que vam assistir va ser MobileFocus, un altre esdeveniment orientat a posar en contacte directe empreses i mitjans de comunicació per a poder mostrar en detall els seus productes. De nou organització impecable i gran selecció d’empreses, entre les quals:

Splashtop Remote

Splashtop Remote permet controlar completament de forma remota un ordinador des d’un smartphone o tablet. Dit així pot semblar senzill però quan ho veus amb els teus ulls us assegurem que és sorprenent. El que fa aquest software és exportar la pantalla del teu PC (Windows o Mac) al teu dispositiu iOS o Android, i la pantalla tàctil del teu dispositiu passa a ser el ratolí de forma sorprenentment natural. Si toquem la pantalla a qualsevol punt equival a fer clic amb el ratolí, i hi ha mètodes per a fer clic amb el botó dret, arrossegar i qualsevol acció que es pugui fer al PC. Per tant no es tracta només d’exportar la pantalla al teu dispositiu portàtil sinó que la interacció és completa i bidireccional, i amb una qualitat absoluta.

Pots per exemple navegar per la teva biblioteca multimèdia i reproduir un vídeo com si estiguessis davant l’ordinador però des de la comoditat del sofà, o controlar què fa determinat programa, executar accions sense tenir que anar a la habitació de l’ordinador, etc. I tot mitjançant la xarxa wifi de la llar o empresa (també funciona en connexions 3G però el menor cabdal de dades fa que minvi la qualitat). És una aplicació sorprenent i molt útil, tant a la llar com a la feina, ja que converteix en portàtil un ordinador que no ho sigui (o que no ens vingui de gust moure).

Us deixem amb un vídeo per a que us feu una idea:

Case-Mate

Aquestes carcasses protectores per a smartphones de Case-Mate ens van cridar l’atenció per la originalitat. N’hi ha d’una sola peça i n’hi ha que són peces intercanviables que permeten dissenyar-te la teva pròpia aparença. Aquí teniu uns exemples:

[pe2-gallery class="alignleft" ]

Stacks passion floating iPhone 4.jpg Zoom

Stacks passion floating iPhone 4.jpg

Quartet Vintage Flannel multi view.jpg Zoom

Quartet Vintage Flannel multi view.jpg

Waddler black.jpg Zoom

Waddler black.jpg

[/pe2-gallery]

 

Al propi recinte del congrés també vam visitar dos stands que ens van semblar interessants per a protegir els nostres telèfons mòbils.

Golla Bags

Fundes molt acolorides, de totes les mides i colors, per a protegir els nostres dispositius i les seves pantalles de part de Golla Bags:

[pe2-gallery class="alignleft" ]

G949.jpg Zoom

G949.jpg

G1172.jpg Zoom

G1172.jpg

G1069.jpg Zoom

G1069.jpg

[/pe2-gallery]

Krusell

Krusell comercialitza, a més de fundes més clàssiques, una funda protectora completament impermeable que ens pot ser d’utilitat depenent de les nostres aficions. Si som molt de navegar o anar en moto d’aigua, o estem tot el dia a la neu (per posar dos exemples), portar el nostre smartphone ben protegit de l’aigua pot ser vital, i aquesta funda pot significar la diferència entre desastre i ensurt:

[pe2-gallery class="alignleft" ]

Color range_webb.jpg Zoom

Color range_webb.jpg

Water splash_web.jpg Zoom

Water splash_web.jpg

[/pe2-gallery]

Comenta-ho al fòrum.