Blogs 14/06/2013

Comandaments físics per a videojocs d'iOS aquesta tardor!

2 min

No fa gaire parlàvem aquí de la necessitat o, millor dit, desig, de veure un comandament físic de videojocs per a dispositius iOS afavorit per la pròpia Apple. Aquesta setmana, a la presentació que obria la WWDC 2013, es va anomenar, molt de passada, l'existència d'un sistema integrat a iOS 7 per a facilitar el desenvolupament d'aquesta mena a dispositius a terceres empreses. Aquesta noticia va passar bastant desapercebuda però ahir, en el marc d'una de les sessions d'aquesta mateixa WWDC 2013, hem sortit de dubtes. I de quina manera!

Sembla que Apple s'ha pres molt seriosament la mancança de comandaments de videojocs a la seva plataforma iOS. No només ha confirmat l'existència d'aquest sistema integrat al nou iOS 7 per a la integració de dispositius de joc, sinó que la mateixa empresa de la poma mossegada està propiciant el desenvolupament de dos d'aquests comandaments, en col·laboració amb Logitech (empresa de referència en dispositius de joc) i MOGA (de la qual destacàvem fa poc el seu excel·lent comandament per a dispositius Android).

Per tant, si unim aquests nous comandaments físics a l'impressionant catàleg de videojocs del què disposen els iPhone i els iPad podem estar davant de la revolució definitiva del videojocs en el seu apartat mòbil. Si Apple aconsegueix convèncer als desenvolupadors de la importància d'implementar aquest sistema als seus videojocs, i veient la importància que li estan donant a aquesta WWDC 2013 no tenim motius per a pensar el contrari, la versatilitat d'aquesta plataforma com a videoconsola de joc portàtil farà un salt de gegant.

Segons ha informat la pròpia Apple als desenvolupadors presents a la sessió aquests comandaments físics estaran disponibles aquesta tardor, just per a acompanyar iOS 7 i, segurament, els nous iPhone i iPad. Us mantindrem al corrent de les novetats que vagin sorgint sobre aquest tema.

stats