Blogs 07/12/2015

Canvio AeroMobile, el servidor multimèdia amb disc SSD de Toshiba que portaràs sempre a sobre

4 min
Canvio AeroMobile, el servidor multimèdia amb disc SSD de Toshiba que portaràs sempre a sobre

Un dels problemes de disposar de diversosdispositius mòbils i portàtils és la disponibilitat dels arxius multimèdia que volem consumir. Qui no s'ha trobat en algun moment en què vol veure un vídeo al mòbil però que només el té a la tauleta que està fent servir un altre membre de la família?O que vol veure alguna cosa al seu portàtil però la té al mòbil? Casos com aquests, n'hi ha molts. Al final, una de les solucions que acabem prenent, és tenir-ho tot a tot arreu. Però això acaba sent una feinada, ja que no només hem de posar-ho tot a tot arreu el primer cop, sinó que cada cop que volem afegir algun contingut hem de pensar a fer-ho a tots els dispositius. I, amb tot, la llei de Murphy és implacable, i sempre acabarem volent veure justament l'únic contingut que no vam copiar a l'aparell que tenim a les mans en aquells moments.

Per situacions com aquestes, especialment si es viatja en família i, per tant, el nombre de dispositius es dispara, un aparell com el Canvio AeroMobilede Toshiba és realment útil. Aquest disc dur sense fils extremadament lleugerens permet centralitzar tot el nostre contingut multimèdia, i consumir-lo després des de qualsevol dels nostres aparells en qualsevol moment. Per tant, ja no cal copiar-se aquella sèrie que voleu veure al càmping al'iPad, el portàtil iel mòbil, en previsió de quan i com podrem gaudir-la, sinó que només cal copiar-ho tot al disc dur sense fils i oblidar-se de la resta. A més, cada un dels dispositius connectats pot estar consumint continguts diferents, sigui veient fotos, escoltant música o veient una pel·lícula o sèrie, tot a la vegada. Penseu en algun embús de trànsit, quan s'està de viatge, i com podria canviar la situació de tenir la possibilitat que cada ocupant del vehicle pugui estar distret amb algun contingut del seu gust.

Com deia, el contingut del disc dur es pot consumir des d'un PC, ja sigui com a disc dur extern normal(connectat per USB) o com a unitat de xarxa (via WiFi), a més de mitjançant una interfície web. Pels dispositius mòbils, tant iOS com Android, hi ha una app gratuïta a les seves respectives botigues per facilitar la connexió WiFi dels aparells. De fet, aquesta app és segurament el punt més feble d'aquest producte, ja que, tot i que funcionalment és correcte, i permet fer totes les tasques que es volen gaudir amb aquest aparell, el seu disseny i usabilitat són molt millorables.

Tècnicament, destacar que el Canvio AeroMobileestà disponible amb 128 GB de capacitat.Incorpora una ranura per targetes SD, que serveixtant per ampliar la seva capacitat com per copiar ràpidament les nostres fotos al disc dur, i alliberar així espai a la targeta per poder seguir fent fotografies. Disposa també d'un port USB 3.0 de gran velocitat per copiar-hi el contingut, i cal destacar també que a la xarxa WiFi generada pel mateix aparell poden connectar-se fins a 8 dispositius a la vegada (i estar tots veient pel·lícules diferents, per posar un exemple). Pot actuar com a NAS, i fa de servidor DLNA i de servidor FTP si així ho volem. La configuració del dispositiu és molt senzilla.

Una característica interessant que brinda gràciesa les seves capacitats és la de fer de router, ja que podem connectar el Canvio AeroMobilea una xarxa WiFi (per exemple, la de l'hotel, càmping o lloc on estiguem), i llavors connectar la resta dels nostres dispositius al disc dur via WiFi també. D'aquesta manera centralitzem la connexió (hi ha llocs, com alguns hotels, on només deixen connectar un o dos aparells per habitació i d'aquesta manera només n'hi hauria un d'oficialment connectat), i és el mateix disc dur el que fa les funcions de router WiFi (feina que fa molt bé, ja que hem comprovat que noperjudica l'experiència de navegació). D'aquesta manera, els nostres aparells mòbils (que a diferència dels ordinadors no solen acceptar més d'una connexió WiFi alhora) tindran connexió a internet i connexió als continguts del disc dur a la vegada.

Tot i que existeixen al mercat altres alternatives en el segment dels discs externs amb connexió WiFi, el Canvio AeroMobile és l'únic en fer-ho emprant la tecnologia SSD. Això té una conseqüència negativa (la seva capacitat no passa de 128 GB, escassa comparada amb la competència), però per contra presenta uns avantatges molt significatius. El primer avantatge és el pes, ja que només pesa 120 grams. Realment, s'ha d'agafar per entendre el què representa que només pesi 120 grams, no es nota gens dur-lo a sobre. Comparat amb els discs WiFi de tecnologia mecànica, la diferència de pes és espectacular.A més, la tecnologia SSD permet que sigui molt petit (63 mm x 123,2 mm x 12,5 mm) i resistent en comparació amb els de la competència, i no té rival en velocitat d'accés (els discs SSD estan a molta distància dels seus germans mecànics), ja sigui per WiFi o mitjançant el cable USB 3.0. En resum, és el primer dispositiu d'aquest tipus que, un cop disposem d'ell, el portarem sempre a sobre sense pensar si ens farà falta o no, ja que pel poc pes i volum que ocupani notarem que el duem a sobre.

Per últim, destacar que la seva bateria ofereix una autonomia sensacional. Segons Toshiba la bateria té una durada, amb ús continuat, de 8 hores, però nosaltres l'hem fet servir més de 10 hores seguides fent streaming de vídeos i no hem arribat ni a veure el led que avisa de bateria baixa, pel que estimem que la durada de bateria pot arribar fins a les 14 o 15 hores, unvalordel tot espectacular.

Si la seva capacitat encaixa en les vostres necessitats (penseu que es pot ampliar força amb una targeta SD) no trobareu un producte millor al mercat, ja que en la resta de característiques (pes, durada de bateria, velocitat, mida i durabilitat) no té rival, i amb molta diferència. El Canvio AeroMobileel podeu trobar per exemple a Amazonper menys de 140 €, i és un possible regal de cara a aquestes festes nadalenquesque farà content al seu destinatarisegur.

stats