Blogs 06/10/2012

Cal un iPad Mini?

3 min

S’apropa final d’any i Apple ens va prometre un darrer trimestre de 2012 divertit. Amb l’iPhone 5 presentat i ja a la venda a tot el món el dubte que queda per resoldre és si, finalment, veurem un iPad de menor mida o com ve passant els darrers anys el rumor no passarà d’aquí. Es fa difícil endevinar si realment veurem aquest aparell aquest any. Apple, tradicionalment, ha guardat molt bé els secrets, i a excepció potser de l’iPhone 5 ha aconseguit arribar amb suspens a totes les grans presentacions dels seus nous dispositius.

Vagi per endavant que qui escriu això desitja que aparegui l’iPad Mini (nom amb que se’l coneix a la rumorologia) per diversos motius. El primer és que una tauleta de 7” o similar és molt més transportable que una de 9” o 10”. Si bé és cert que l’iPad és un giny que es transporta amb facilitat també ho és que, si el dus amunt i avall tot el dia, arriba a fer-se notar, tot i no haver ni punt de comparació amb un ordinador portàtil. L’iPad és, per a mi, un aparell excel·lent per a fer-lo servir a casa habitualment i fora esporàdicament, tot i que es pot dur a sobre en qualsevol bossa o motxilla. I un iPad Mini seria excel·lent per a dur-lo sempre a sobre, fins i tot a una jaqueta, i fer-lo servir també a casa tot i saber que al sofà un iPad normal el supera en prestacions. A més, i ja des del nostre punt de vista d’aficionats als videojocs, un iPad Mini seria una plataforma de joc excepcional: gaudiria de l’extensíssima gama de l’iPad a una pantalla molt més gran que l’iPhone però suficientment petita com per a subjectar-la amb les mans de forma natural i còmoda. Seria, segurament, l’aparell idea d’Apple per a gaudir dels videojocs, i vull recordar que el catàleg de jocs per a iPad no té res a envejar avui en dia al de qualsevol videoconsola portàtil, més aviat al contrari.

Fins aquí he parlat de desitjos però també m’agradaria exposar perquè crec que és tècnicament possible i que no aniria en contra ni de la filosofia d’Apple ni dels seus desenvolupadors. L’aparició d’un iPad Mini no ha de desembocar en una nova resolució de pantalla forçosament. Una forma fàcil d’implementar aquesta nova mida de dispositiu seria incorporar una pantalla de 7” amb la resolució de l’iPad 2. Una pantalla de menor mida (unes 7” enlloc del 9,7” de l’iPad 2) amb la mateixa resolució produiria una pantalla d’una qualitat superior que, si bé potser no arribaria a qualitat retina, milloraria la densitat de l’iPad 2 i per tant es col·locaria com la segona tauleta amb millor definició al mostrari de la casa de la poma. D’aquesta forma els desenvolupadors no haurien de modificar ni una línia de les aplicacions que ja publiquen per a l’iPad 2 les quals automàticament encaixarien al nou iPad Mini. Una altra opció, la que més ens agradaria als usuaris malgrat generar algun maldecap als desenvolupadors, seria la implementació d’una nova pantalla de qualitat retina, el que el convertiria en una plataforma de consum d’informació i videojocs absolutament espectacular per a dur-la sempre a sobre. I no es pot obviar que la competència ha tret aparells en aquesta línia que estan sent un èxit, cosa que segurament Apple no pot deixar créixer sense plantar batalla.

Sembla que queda poc per a que sortim de dubtes ja que, si realment existeix un iPad Mini, la finestra on presentar-lo al públic s’escurça i hauríem de veure’l com a molt tard en poques setmanes. Estarem atents a la rumorologia i als possibles moviments d’Apple els propers dies... Què en penseu vosaltres? Us ve de gust un iPad Mini?

stats