Blogs 03/06/2014

Batman, Lobezno i Popeye fan anys al Saló del Còmic 2014

3 min

El Saló del Còmic de Barcelona d'enguany va voler felicitar els aniversaris de tres personatges molt populars de l'escena internacional de la historieta còmica. Amb aquest objectiu va preparar tres exposicions, dedicades a cada un d'ells, on es podia gaudir d'originals de les seves aparicions així com de detalls, alguns pocs coneguts, de la seva història.

En Popeye, el mític mariner, va ser creat perElzie Crisler Segar, i va aparèixer publicat per primer cop ala tira Timble Theatre, produïda pel King Features Syndicate, el 17 de gener de 1929. Per tant se celebrava el 85è aniversari d'aquest icònic personatge de la cultura pop.

El cavaller fosc, en Batman, també està d'enhorabona. Acaba de complir 75 anys, ni més ni menys, i està més viu que mai. Personatge icònic tant de còmic com de cinema, i fins i tot de televisió, el senyor de la nit va debutar al número 27 de Detective Comics, el mes de maig de 1939.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Una mica més jove és Lobezno, que aquest 2014 fa 40 anys com a personatge de ficció. Va ser creat el 1974 per a una història de The Incredible Hulk, i poc després (l'any 1975) va passar a formar part dels X-Men en la segona gènesi d'aquest conegut grup de mutants. Concebut inicialment com un personatge secundari que havia de tenir poc protagonisme, i fins i tot una curta permanència a la col·lecció, de mica en mica es va fer un lloc entre els personatges favorits dels lectors i així ha arribat fins als nostres dies. Actualment és, segurament, el personatge més conegut dels X-Men pel gran públic.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

stats