Blogs 17/09/2012

Barcelona a la Keynote d'Apple

2 min

Quan fa quasi dos mesos Apple va obrir la botiga de Passeig de Gràcia a Barcelona vaig escriure un article reflexionant sobre la importància que té que una empresa com aquesta obri una botiga de les importants a un lloc com el centre de Barcelona. Més enllà del que ja exposava a aquell article la setmana passada vam veure un grau més, i totalment inesperat, d’aquesta importància.

Apple va presentar el nou iPhone 5 a un esdeveniment dimecres de la setmana passada que va ser seguit per milions de persones arreu del món. Tot i que aquí, de forma estranya, trobo que se n’ha parlat poc, els primers quatre minuts d’aquesta presentació són pràcticament un monogràfic sobre la capital de Catalunya gràcies a aquesta Apple Store. Tot seguit us deixo el vídeo de la presentació sencera i podeu comprovar com els quatre minuts inicials giren al seu voltant.

L’impacte mediàtic que té un moment com aquest, on tots els ulls del món tecnològic estan apuntant al mateix lloc, no té preu. És una grandíssima noticia que de tots els temes amb els que Apple podia iniciar aquesta esperada keynote escollissin la inauguració de l’Apple Store de Passeig de Gràcia i hagin presentat no només la botiga sinó una mica la ciutat. La versió en trencadís de la poma és clarament visible en més d’una ocasió i fins i tot el rètol en català apareix destacat al vídeo.

Actes com aquests ens posicionen on volem estar, on ens agradaria estar. Barcelona i Catalunya volen ser un pol tecnològic i ho demostren amb iniciatives com el Mobile World Congress, el GameLab i d’altres iniciatives semblants, i aquest acte d’Apple l’hem de situar entre les iniciatives de primer ordre que ens ajuden en aquest objectiu. N’hem d’estar orgullosos, i també agraïts.

stats