A més a més…

Albert Ramírez

Els videojocs recomanats d'Xbox 360 pel 2010

Amb motiu de les festes nadalenques, en les qual tothom intenta fer un regal que agradi i moltes vegades resulta ser aquell videojoc que et demana el nebot, la neta, el teu propi fill/a o el parent al qual li agrada aquesta forma d'entreteniment, a VadeJocs hem decidit fer un recull dels que creiem són els millors jocs del present 2010, per tal que us informeu breument del tema del joc i ho el que us podrà oferir. Tanmateix espero que trobeu de gran utilitat aquesta llista de recomanats i que us faciliti les vostres adquisicions.

Mass Effect 2

Desenvolupadora: Bioware

Classificació PEGI: +18

El recomanem a: Aficionats als jocs de rol en els quals puguis determinar el teu camí.

Preu recomanat: 26,95 €

Gènere: RPG/Acció

Disponible per a: Xbox 360, PlayStation 3, Ordinador

Sinopsi: Després d'una gran primera part, en la qual es mesclaven gèneres com el rol i l'acció, Mass Effect torna amb una segona entrega que manté tots els elements que el van fer únic i n'afegeix de nous per a intensificar l'experiència. Una nova història que ens portara als llocs més perillosos per a complir missions impossibles o reclutar companys per tal de superar els obstacles que se'ns presentin i escollir com volem comportar-nos, la qual cosa tindrà influències al final de la trama.

Per què el recomanem? Perquè permet viure diferents situacions arreu de la galàxia, on tu seràs el màxim protagonista dibuixant els camins de la teva pròpia història. Un dels màxims referents en el gènere dels RPG d'acció.

Zoom

Alan Wake

Desenvolupadora: Remedy Entertainment

Classificació PEGI: +16

El recomanem a: Amants a les aventures de terror on l’ambientació és el plat fort.

Preu recomanat: 36,95 €

Gènere: Aventura

Disponible per a: Xbox 360

Sinopsi: Un poble enmig de la muntanya apartat de l'estrès que provoca la ciutat anomenat Bright Falls. Tot anava bé, només eren uns dies per a poder trencar amb la rutina, però alguna cosa no acaba rutllant bé, desaparicions, la foscor s'apodera dels llocs i la teva dona no apareix per enlloc. L'Alan, protagonista del joc, es veurà immers en una aventura on només la llum el podrà salvar. Investiga, corre i fes el que calgui per a salvar la dona però pensa que en la foscor no hi ha ningú sa i estalvi.

Per què el recomanem? Un joc diferent que ens farà saltar del sofà gràcies a la seva treballada ambientació i els seus moments espectaculars.

Red Dead Redemption

Desenvolupadora: RockStar Games

Classificació PEGI: +18

El recomanem a: Aventurers i fans de les grans històries del nou continent.

Preu recomanat: 65,95 €

Gènere: Aventura, Acció

Disponible per a: Xbox 360, PlayStation 3

Sinopsi: RockStar tenia en possessió una franquícia de la qual no hi va treure molt benefici, estic parlant de Red Dead Revolver, però en comptes d'abandonar-la va decidir reinventar-ho tot. Un plantejament obert, amb moltíssimes coses per a fer, una història de venjança i interessos que ens invita a conèixer part d'Amèrica d'una forma poc convencional, a llom del nostre cavall. Gaudeix de tirotejos, persecucions a cavall, partides de pòquer...

Per què el recomanem? Perquè és un joc únic, que deixa qualsevol tòpic actual per a submergir-se en l'Amèrica del segle XX.

Halo: Reach

Desenvolupadora: Bungie Software

Classificació PEGI: +16

El recomanem a: Curiosos que vulguin saber com va començar tota la història d’Halo.

Preu recomanat: 64,95 €

Gènere: FPS

Disponible per a: Xbox 360

Sinopsi: Bungie deixa de banda al "Jefe Maestro" per a centrar-se en el principi de la guerra entre els humans i el covenant. Aquest cop encarnarem el paper del principiant de l'equip noble, un noi callat que no diu res en tota l'aventura, però que dona un nou punt de vista al que resulta ser el final de Reach, l'última frontera entre el covenant i el planeta Terra. També s'ha desenvolupat un mode multijugador molt complet que ens assegura hores de diversió i de competitivitat entre jugadors.

Per què el recomanem? Resol tots els dubtes creats durant la llarga trajectòria de la franquícia Halo, un gran final per al principi d'una guerra.

Fallout: New Vegas

Desenvolupadora: Obsidian

Classificació PEGI: +18

El recomanem a: Gent que li agradi els jocs amb un mapejat extens que cal explorar.

Preu recomanat: 71.99 €

Gènere: Rol

Disponible per a: Xbox 360, PlayStation 3, Ordinador

Sinopsi: Bethesda Software confia en Obsidian per a traslladar la història d'una de les seves franquícies estrella a la ciutat de les Vegas. Aquesta ens oferirà el mateix estil de rol però amb certes novetats, front Fallout 3, i un terreny molt gran amb centenars de missions per a complir. Una aventura digna d'un joc de rol que ens brinda un cop més a decidir en el destí de les persones.

Per què el recomanem? Presenta un punt i seguit a Fallout 3 però amb els incentius suficients per arribar a impressionar al personal.

Fable 3

Desenvolupadora: Lionhead Studios

Classificació PEGI: +16

El recomanem a: A persones amb la necessitat de revolucionar-se i de desmotrar com són.

Preu recomanat: 64,95 €

Gènere: Aventura

Disponible per a: Xbox 360

Sinopsi: Peter Molyneux torna a jugar, encara més, amb la idea principal de Fable. Saber escollir entre el que està bé i el que no ho està, saber escollir entre el que és fàcil i el que és correcte. Però es veurà augmentat quan assolim el paper de rei d'Albion i puguem escollir el destí del continent i dels ciutadans que hi viuen. Un gran apartat sonor, amb actor com Jonh Cleese o Ben Kingsley, i gràfic dignes d'admirar, on hi destaquen una realització artística digne dels móns de fantasia.

Per què el recomanem? Suposa una revolució per als jocs de Lionhead i un punt de partida per als propers jocs d'aventures.

Zoom

Call of Duty: Black Ops

Desenvolupadora: Treyarch

Classificació PEGI: +18

El recomanem a: Gent a la qual li encantin les modalitats online.

Preu recomanat: 70,99 €

Gènere: FPS

Disponible per a: Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS

Sinopsi: Ens endinsem en la guerra freda per a descobrir els secrets més amagats d’aquesta. Un argument èpic, uns gràfics molt realistes, una jugabilitat única, una ambientació admirable i un mode multijugador molt complert acompanyen aquesta nova entrega de la mà de Treyarch, que una vegada més demostra el seu potencial i aconsegueix elevar, encara més, el nivell establert pels Call of Duty.

Per què el recomanem? Un joc addictiu que oferirà hores i hores de diversió a la vegada que competitiu.

Dance Central

Desenvolupadora: Harmonix Music

Classificació PEGI: +12

El recomanem a: Família inquieta que els hi agradi gastar energia baillant

Preu recomanat: 50,99 €

Gènere: Musical

Disponible per a: Xbox 360

Sinopsi: T'imagines una pista de ball a casa teva? Et fa vergonya ballar i en vols aprendre? Kinect i Dance Central són la solució perfecte. El primer ofereix una experiència única que permet capturar els moviments del teu cos a la perfecció. El segon t'ensenyarà els passos a seguir per a fer unes coreografies atrevides i divertides.

Per què el recomanem? Et permetrà gaudir d'unes tardes o nits de festa i diversió sense gastar un euro. Rialles assegurades.

Kinectimals

Desenvolupadora: Frontier Developments

Classificació PEGI: +3

El recomanem a: Petits de la família que no puguin gaudir de la companyia d’un animal.

Preu recomanat: 50,99 €

Gènere: Simulació

Disponible per a: Xbox 360

Sinopsi: Et fan por el animals o consideres que són perillosos? Kinectimals et mostrarà que no. Podràs jugar i ensenyar diverses piruetes als animalons més bufons que hi ha a les consoles sense moure't del sofà. Una nova aposta que permetrà als més petits introduir-se al món dels videojocs.

Per què el recomanem? Una alternativa virtual a una demanda real dels més petits de la casa. Serà com tocar els animals, gràcies al perifèric de reconeixement Kinect.