Blogs 15/04/2011

L'impacte dels videojocs al Saló del Còmic

3 min

Dijous 14 d’abril. Els redactors encarregats de cobrir l’esdeveniment que Microsoft ha preparat per a la vint-i-novena edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona esperàvem fora del pavelló número vuit del recinte de Fira de Barcelona a Plaça d'Espanya. impacients per a provar un del jocs més xocants, sorprenents i esperats de l’any. Parlem de Gears of War 3, naturalment. Però resulta que aquest no és, ni molt menys, l’únic videojoc que present enguany a la cita del novè art, ni l’única companyia del sector que assistia a l’esdeveniment. Tant Nintendo com Microsoft han desplegat estands de dimensions considerables per a que els usuaris i visitants del Saló poguessin provar les sensacions que transmeten ginys nous com Nintendo 3DS i Kinect, respectivament.

Amb motiu del llançament de la nova consola portàtil Nintendo 3DS, capaç de reproduir un efecte tridimensional sense necessitat que el jugador vagi equipat d'ulleres especials, s’ha muntat un espai dedicat exclusivament a la consola, on els assistents podien provar i gaudir de les bondats de les característiques que ofereix aquest petit aparell d’alta tecnologia i els primers videojocs disponibles des del llançament . Com per exemple Super Street Fighter IV o Nintendogs + Cats.

Microsoft, en canvi, oferia un estand dedicat, principalment, a Kinect, el perifèric que reconeix els moviments del cos i els interpreta per a representar-los en una pantalla, en entorns virtuals de videojoc. També convé destacar la presència de dues estàtues imponents vigilant l’espai d'Xbox 360, una d’en Marcus Fènix i l’altre d’un Locust enfurismat.

És curiosa la repercussió de Kinect en el mercat dels videojocs i avui, en el Saló del Còmic, s’ha demostrat. Els espais dedicats als videojocs d’aquest aparell eren els més transitats i els que cridaven l’atenció als assistents aliens al sector. Dance Central ha captivat nens i nenes, hi ha una pista de ball on competir per a la màxima qualificació. L’entusiasme que posaven en cadascuna de les coreografies eclipsava, fins i tot, en ocasions, la presència de la beta de Gears of War 3, en l'espai annexe, on s’alternaven representants de la premsa especialitzada que gaudien en primícia del mode multijugador de la nova entrega de la saga d'Epic Games. Tots els participants en la demostració es manifestaven frisosos de poder provar el joc en profunditat.

El pòquer també té cabuda al Saló del còmic, se celebra un torneig estatal de FullHouse Poker que permetrà al guanyador tenir una plaça per a un torneig professional i un viatge a Las Vegas per a dues persones i un premi en metàl·lic de 2.000 €. Microsoft ha instal·lat al seu espai al Saló una àrea dedicada al joc, en la que els qui ho desitgin poden participar en el concurs al voltant d'una taula circular dividida en diversos compartiments, per a que a l’hora jugar tinguéssim la major privacitat possible i res ni ningú no ens espatllés cap jugada.

Aquí no acaba tot, perquè la febre zombi s'ha apoderat aquest any del Saló, també. Hi ha un espai, anomenat virtual zombi,relacionat amb el tema. Hi havia videojocs com Dead Rising 2, Left 4 Dead, Crackdown o Red Dead Redemption Nightmare, per a que els amants del gènere puguem matar tants zombis com vulguem. Un recull de jocs acompanyat per una gran posada en escena per part de l’organització del Saló, que ha distribuït actors arreu del recinte disfressats de morts vivents, deambulant sense rumb mentre persegueixen als visitants amb ànsies de provar els seus suculents cervells.

I per acabar cal advertir que Microsoft està duen a terme un concurs en el que es sorteja la màxima edició que hi haurà disponible del videojoc Gears of War 3, l’Epic Edition. Hi pot participar qui vulgui simplement cal omplir un formulari amb el nom i cognoms, direcció electrònica i contestar una simple pregunta.

Sentenciarem dient que aquest any s’ha cuidat molt la temàtica principal incorporant el detall dels actors i un gran espai amb imatges, il·lustracions i dissenys relacionats amb el món dels mort vivents. Tanmateix, hi seran presents, com cada any, les botigues especialitzades en els còmics, marxandatge i la cultura Japonesa.

stats