PANTALLES
JOAN-ALBERT ROS

Capítol primer: qui sóc i com m'hi vaig convertir

'Batman: Arkham origins', nova entrega de la sèrie de videojocs sobre el croat emmascarat

The Bat-Man , una creació del guionista i dibuixant Bob Kane i de l'escriptor Bill Finger, va fer el seu debut el 1939, en el número 27 de la col·lecció Detective Comics , una capçalera tan popular que va acabar per donar nom amb les seves sigles a l'editorial que la segueix publicant encara. Des de llavors han estat molts i de gran talent els autors responsables de teixir la trama de les seves aventures. Al justicier emmascarat no li ha calgut cap superpoder per esdevenir una de les principals figures del còmic superheroic.

MÉS ENLLÀ DEL PAPER

Batman ha estat objecte d'adaptacions a mitjans diversos, principalment a la televisió i al cinema, i també ha viscut diverses incursions al món dels videojocs: des d'un primer títol monocrom en vista isomètrica editat el 1986 fins avui, ha protagonitzat gairebé una trentena de productes d'oci electrònic. Però ha estat només recentment, amb la sèrie Arkham , que els videojocs de l'home ratpenat han assolit cotes de qualitat a l'alçada del seu pes com a icona de la cultura popular.

Per això ha estat una sorpresa que Warner Bros. Interactive Entertainment hagi encarregat una nova entrega de la sèrie a WB Games Montreal en lloc d'assignar-la novament a Rocksteady, l'estudi responsable fins ara de la llicència. La nova aventura, que conservarà el sistema de combat i la faceta sandbox , és una preqüela dels anteriors lliuraments. A Batman: Arkham origins coneixerem un Batman més jove i inexpert, en un moment decisiu de la seva trajectòria com a lluitador contra el crim.

LA FORJA D'UN MITE

Una de les obres de referència obligada per a qualsevol història sobre l'origen de Batman és Any zero , l'arc argumental amb què Frank Miller i David Mazzuchelli van ordenar, assentar i ampliar el debut de Bruce Wayne com a defensor de Gotham. Batman se les haurà amb Branden, un comandament dels SWAT que apareixia en aquella història, un policia salvatge que actua sota les ordres del corrupte cap Gillian B. Loeb, el predecessor de Jim Gordon com a comissari de Gotham. També hi haurà, per descomptat, enemics de més talla. El líder mafiós Roman Sionis, més conegut amb el sobrenom de Màscara Negra , i el més letal dels assassins professionals, Slade Wilson, àlies Deathstroke , seran els principals oponents en el joc. Tampoc no faltaran a la cita alguns dels malvats més abjectes de Gotham, com el Pingüí i el Jòker.

Com en els altres Arkham , hi haurà gran varietat de missions paral·leles que s'entrellaçaran amb el fil de la història principal. La investigació serà a Origins un factor més important que en els jocs anteriors, en els quals sovint els ginys del protagonista feien que la necessitat de fer servir els nostres dots deductius per resoldre els trencaclosques fos només ocasional. El joc posarà al nostre abast una urbs de grans dimensions que viu un hivern cru en el moment en què s'esdevé la història. Podrem distingir alguns indrets que els còmics de Batman han ajudat a popularitzar i descobrirem com un excèntric multimilionari orfe marcat per la tragèdia es converteix en llegenda.