Cartell del Saló del Manga 2016
Districtes i més

Saló del Manga, festa de la castanyada i novel·la històrica al Born

Cartell del Saló del Manga 2016 / SALÓ DEL MANGA

UNA DOSI TRIPLE DE MANGA I CULTURA JAPONESA 

Són molts els motius per visitar el XXII Saló del Manga. La literatura japonesa és aquest any un dels seus principals eixos temàtics i el saló comptarà amb la presència de la popular escriptora japonesa Banana Yoshimoto (KitchenTsgumiAmrita). A més, entre els visitants, també hi haurà el director d’animació Yoshimichi Tamura (Dofus - Livre 1: Julith). Tampoc hi faltaran els clàssics tallers de manga –de cosplay, videojocs i youtubers, als quals se sumaran els d’anime. I, finalment, podreu visitar l’exposició 'Els orígens del manga'.

XXII Saló del Manga. Fira Barcelona Montjuïc. Del 29 d'octubre a l'1 de novembre

LES FESTES DE LA CASTANYADA QUE US ARRIBARAN AL COR

Si encara esteu en recerca i captura de la millor festa de la castanyada, deixeu-ho córrer, que la teniu al costat de casa. Els barris de Barcelona ofereixen un bon grapat de propostes per a tots els gustos. Destaca el festival jove de La Masia de la Guineueta (Nou Barris) amb música fins ben entrada la nit, el mític túnel del terror del Centre Cívic Trinitat Vella (Sant Andreu) i els seus tallers de receptes terrorífiques, o la festa de la castanyada al Centre Cívic Can Rectoret (Sarrià - Sant Gervasi), amb moniatos, castanyes, panellets i magnífics contes de tardor!

Castanyada i nit d'ànimes. Diversos espais de Barcelona. Fins a l'1 de novembre

HISTÒRIA I LITERATURA AL BORN

Clubs de lectura, rutes literàries, obres teatrals i sessions de cinema són les propostes que ofereix el cicle Barcelona Novel·la Històrica. Destaca l’entrega del premi Barcino 2016, que en aquesta edició ha guanyat Christian Jacq, el gran representant de la novel·la sobre l’antic Egipte.

Barcelona Novel·la Històrica, del 8 a l'11 de novembre. El Born Centre Cultural i de Memòria

CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) dedicarà els concerts que farà a L’Auditori a la lluita contra la violència masclista. El repertori dels concerts està centrat en els germans Mendelssohn, amb l’'Himne de la lloança' de Felix Mendelssohn i Lobgesang de Fanny Mendelssohn.

Concert contra la violència masclista, 29 i 30 d'octubre. Auditori de Barcelona

LA COLLSEROLA PER DESCOBRIR

La 'Collserola més desconeguda' és una visita guiada que s’organitza en el marc de l’exposició 'Camins de natura. Itineraris vitals'instal·lada a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova. La ruta, a càrrec d’educadors ambientals, s’endinsarà per la serra de Collserola, passant pel castell de Torre Baró.

Visita guiada ‘La collserola més desconeguda’, 30 d'octubre a les 10 h. La casa de l'aigua (Nou Barris) 

MÚSICA EN VIU ALS HOTELS

Blues, soul, pop, rock, folk… Escull l’estil que més t’agradi i gaudeix de les actuacions gratuïtes que el BCN Music Lobbiers ha organitzat en diversos hotels de Barcelona durant la setmana que ve. El projecte neix amb l’objectiu d’impulsar les bandes emergents de la ciutat i alhora obrir espais dels hotels al públic.

Bcn Music Lobbiers, del 3 al 6 de novembre. Diversos hotels de Barcelona

LES MILLORS INICIATIVES SOCIALS

ASEM Catalunya convoca la 6a edició dels premis Fem Pinya. Es tracta d’un reconeixement públic a les millors actuacions dels socis i professionals de l’entitat, que ofereix atenció psicosocial a les persones i famílies amb malalties neuromusculars.

Gala Premis Fem Pinya, 5 de novembre. Casa del Mar - Institut social de la Marina (El Poble-Sec)