PALADARS

El 'pisco'

Cal tenir unes nocions bàsiques de la nova beguda de moda

Títol web ada Zoom

EL PRODUCTE: ‘Pisco’

El ‘pisco’ serà la pròxima beguda de moda, cal tenir-ne unes nocions bàsiques

El Perú i Xile es disputen la paternitat del pisco, el destil·lat de raïm. Tant és la mare que el va parir mentre sigui de quebranta, el raïm que el fa d’aroma penetrant i caràcter potent. Sigui com sigui, tot el que prové del Perú, no tant de Xile, està prenent unes dimensions glamuroses importants, de manera que ja fem tard per conèixer en profunditat el Pisco Sour, el còctel que, per ser ortodox, s’ha de fer amb jarabe de goma (barreja d’aigua i sucre), suc de llimona, glaçons, clara d’ou, pisco i un contundent sacseig de coctelera.

LA IDEA: Amb maracujà

És millor ‘crear’ que quedar com un suplantador de tradicions

Recomano deixar per als peruans i els xilens la recepta autèntica i fer noves incursions en el còctel amb el pisco com a únic referent. Així mai et titllaran que falta “un no sé què” per ser un autèntic Pisco Sour. Buidem dos maracujàs i hi dissolem 60 g de sucre. Ho posem en una coctelera i hi afegim un got de pisco, una clara d’ou i vuit glaçons. Ho sacsegem i ho servim. Si no ens en sortim, destinarem la resta de l’ampolla a cuinar. És ideal per flamejar carn o per donar un toc als guisats. Els vostres amics peruans o xilens fliparan.

L’ACTIVITAT: Les Filles Föllen

Dansa, gastronomia i sorpreses. Més informació: www.dijousexquisits.com

Si voleu veure com una xilena beu un autèntic Pisco Sour, tots els dijous i divendres de maig podeu ser un dels 30 espectadors de Dijous exquisits, un sopar espectacle que organitza la companyia de dansa Les Filles Föllen al seu diàfan local d’assaig de Barcelona, l’Espai Erre. Tot passa en un rigorós directe. Mentre et serveixen una copa de vi, el xef resident elabora un plat davant el públic i la companyia Obskéne es va situant a l’escenari, on l’espera un autèntic Pisco Sour.