PALADARS

Temps de ratafia

Ha arribat el moment d’encetar-la!

EL PRODUCTE

Ratafia

Un licor fet a casa

A la ribera del riu Ter hi creixen nogueres. En trobem de formoses i d’escanyolides, però totes donen com a mínim tres nous per Sant Joan, que són les imprescindibles i suficients per fer la nostrada ratafia. Tres nous i 41 herbes que cada elaborador tria en secret. La ratafia en aquestes contrades té un gust patrimonial familiar, cada casa es fa la seva. Les herbes i les nous verdes tallades se submergeixen en aiguardent i es deixen 40 dies innegociables a sol i serena. Ha arribat el moment d’encetar-les!

LA IDEA

Guerra al Tiramisú!

Beveu-ne tothora o mengeu-ne per postres!

No cal que elaboreu ratafia al vostre pis urbà, ni que tingueu nogueres ni un bri d’herbes al balconet. No us entristiu, hi ha magnífiques ratafies a mercat. Beveu-ne en got gran, amb força gel i una lluna de taronja. Us reconciliareu amb el mes de setembre. Quan us en quedi un cul aprofiteu per emborratxar un pa de pessic i acompanyar-lo amb daus de pera crua, unes nous trencades i un bon gelat de vainilla o una salsa de iogurt. Poseu-ho en un bol. Són unes postres meravelloses i farem la competència al virus del tiramisú!

L’ACTIVITAT

Un àpat sobre l’Onyar

Prendre una ratafia en un espai únic a Girona

Trencant la típica postal de les cases sobre el riu Onyar, han instal·lat una nova estructura de ferro amb molt de vidre per poder-hi veure. A dins, un cuiner representant de la gastronomia del nostre país, cada dia diferent, prepara un menú per a un nombre de comensals que, al·lucinats, gaudeixen de menjar ben bé sobre l’afluent del riu Ter. És el VOL, que és més que un restaurant, i al final de l’àpat us convidaran a un gotet de ratafia. No retardeu la visita perquè el projecte és itinerant i podeu fer salat.