PALADARS

'Street food'

A les furgonetes, que en l’argot hipster s’anomenen vans, s’hi serveixen propostes agosarades, ètniques o de tota la vida però amb un nou aire

EL PRODUCTE

‘Street food’

Furgonetes de menjar ambulant que els ‘hipsters’ anomenen ‘vans’

Quan jo era menuda al carrer venien xurros i/o castanyes. Eren menges antigues, senzilles i molt locals. Ara es veuen poc les castanyeres perquè fa poc fred i els xurrers perquè els fills no els han seguit la veta. En qualsevol cas, cap dels dos eren negocis de prestigi i, molt menys, fashion. Ara s’ha girat la truita i la tendència més cool es diu street food. A les furgonetes, que en l’argot hipster s’anomenen vans, s’hi serveixen propostes agosarades, ètniques o de tota la vida però amb un nou aire.

LA IDEA

Pollastre satai

Per menjar-lo a casa o al carrer

Si vols fer la primera pela venent street food has de buscar una furgoneta vintage o, simplement, vella, tunejar-la amb grafitis o garlandes i anunciar la manduca en catalanglish. La qüestió és semblar molt cosmopolita. Una idea: pollastre satai. Marina durant una mitja hora unes broquetes de pit de pollastre amb una barreja de ceba i all picat, suc de llimona, salsa de soja, gingebre fresc, bitxo, tahina, sucre morè i oli d’oliva. Cou-les a la planxa o al forn. Si ningú les compra, aparca la furgo i convida els amics a casa.

L’ACTIVITAT

Rec.0

Botigues i espais singulars al barri del Rec d’Igualada

Anys enrere al barri del Rec d’Igualada s’hi concentraven les adoberies i les fàbriques tèxtils. Quan es va estimbar la indústria tèxtil el barri va quedar mig abandonat. La ciutat l’ha recuperat per a activitats culturals i comercials. Des de fa onze anys aquests dies de novembre se celebra el REC 0 Experimental Stores, que reuneix una colla de pop-ups de dissenyadors joves consolidats. Com podria la moda ser més moderna i saborosa? Doncs afegint-hi una munió de food tracks, camionetes que venen cuina de la bona.