CARA A CARA

Zea entrevista Esperit!

Zea és Arnold de Boer, cantant del grup The Ex, i Esperit! el projecte en solitari de Mau Boada, multiinstrumentista de directe imprevisible i sorprenent. Junts tancaran el festival Connexions, diumenge 17 a La [2] de l'Apolo (BCN).

Zea i Esperit! Zoom

Z. | Quins llibres han influït en les teves cançons, t'han inspirat o t'han donat idees per escriure les lletres?

M.B. |Últimament he d'anomenar l' I ching , ja que m'ha ajudat en tots els nivells i, de fet, sovint la composició musical no és més que un acte de presència i experimentació viva.

I quines pel·lícules t'han influït o t'han donat idees per fer les lletres?

La veritat és que no acostumo a escriure lletres, més aviat canto sons i de vegades paraules que em vénen directes del subconscient o simplement em vénen a la boca... Per dir una pel·lícula, anomenaré Mulholland drive .

Per què vius al bosc?

Ara mateix hi visc perquè la vida m'hi ha portat.

Per què vius tot sol?

No visc sol, el que passa és que el dia que vas venir a dormir a casa l'estimada no hi era, però som tota una família de dos humans (mascle i femella) i tres gats i tres gossos... (aquests són els habitants declarats de la casa). Després, si comptem invertebrats, el cens es dispara.

Què és el que t'agrada tocar en solitari com a Esperit!?

M'agrada construir i crear coses tal com raja... Crear sons que generin una força 7, un poder... De fet, això és una cosa que també m'encanta fer acompanyat.

Quin d'aquests conceptes sents més proper a tu: esperit, ment, ànima, geni, intel·lecte?

Ment, esperit i ànima em sonen molt familiars.

Digue'm algú de qui hagis après alguna cosa i explica'm què.

Em ve al cap una frase que li he sentit dir al meu pare, sobretot en moments d'infància i adolescència meva. Recordo algun moment crític, no sé per què, allò que penses: "Hòstia! Ara què fem!?" Per posar un exemple, s'ha trencat alguna cosa que necessitàvem i el meu pare diu: "Primer de tot: no ens posem nerviosos..." Sovint em torna aquest aprenentatge. Gràcies, pare!

¿I el que mai et deixaven fer però ara sí que pots fer?

Mai m'he sentit gaire privat de fer res.

¿Hi ha alguna cosa que et sembli difícil, així en general? Per què?

Sovint les coses van canviant... potser provo de fer alguna cosa que no em surt, però al cap d'un temps, en una altra situació, em surt de manera natural. Aquest procés es va repetint en la meva vida.

¿Hi ha algú que et pugui imitar bé? Qui? ¿O creus que no se't pot imitar?

Sí, algun amic meu m'imita bé.