LA PORTADA
Laia Beltran

Yoh Kurashina: “Barcelona és la ciutat perfecta si vols ser artista perquè t’endureix”

Cambrer de dia, artista de nit

Yoh Kurashina. / FERRAN FORNÉ Zoom

REW

<<

Va néixer a prop del mont Fuji, però un dels seus primers records és una aula plena de nens petits que parlaven una llengua estranya. "Era l’únic nen asiàtic de l'escola!" Però va sobreviure i, com la resta, també va créixer veient Bola de drac en català. “Quin mal ens fa el doblatge!”, etziba Yoh Kurashina, amb la cervesa a la mà. Parla japonès amb la mare, propietària del restaurant Una Mica de Japó, però és conscient que alguna cosa els separa. "Mateixa sang, cultura diferent".

PLAY

>

L’afició pel dibuix el va portar a la Llotja, on va estudiar gravat, estampació i il·lustració. Com molts altres joves creatius de la seva generació, el Yoh no pot viure del seu talent. "Per això treballo al Morro Fi". I no ho diu amb resignació. La resta de temps la dedica a hoodieznhatz.com, una plataforma que allotja El Zoo Show! (un programa de ràdio especialitzat en música negra) i una marca de samarretes. "Faig els dibuixos i, després, els estampo artesanalment a casa". Tot molt underground.

FF

>>

"No sé d’on em sento. Ni espanyol, ni català, ni japonès. L’única realitat és que m’he criat a Barcelona. És la meva ciutat i em quedo amb això", se sincera. "Conec molta gent amb un talent de l’hòstia, però també curren en un bar. No se’ns valora prou. És molt trist. Però al mateix temps això et fa espavilar. És la ciutat perfecta si vols ser artista perquè t’endureix". I (segona) cervesa en mà sentencia: "Aquí hi ha molt de potencial. S’hauria de donar més suport als creadors independents".