MÚSICA
BORJA DUÑÓ AIXERCH

Tricky: “Sóc capaç de fer música ‘house’ i qualsevol altre gènere”

Vint anys després del seu memorable debut, 'Maxinquaye' (1995), el de Bristol sembla consagrat a trobar noves veus per a la seva música i signa 'Adrian Thaws' (2014) amb el seu nom real. 

Tricky  “Sóc capaç de fer música ‘house’ 
 I qualsevol altre gènere” Zoom

Per què has titulat aquest disc (Adrian Thaws, 2014) amb el teu nom de naixement? ¿Parla més del teu jo real que altres discos teus?

És una altra de les meves facetes. Penso que cada disc mostra una de les diverses cares que tinc, i no n’hi ha dues d’iguals, de manera que aquest àlbum no fa sinó mostrar-ne una altra de diferent.

És un disc estilísticament molt variat. ¿Volies mostrar aquestes múltiples facetes teves? ¿Volies representar qui ets en tota la teva complexitat?

Sóc jo mostrant que sóc capaç de fer diversos gèneres, puc fer música house i també qualsevol altre gènere, però trio no fer-los.

Com vas afrontar la creació del disc? ¿Vas treballar en les cançons com a peces separades o ja tenies el disc que volies fer al cap?

Algunes cançons ja les tenia fetes, com la del Mykki Blanco [Lonnie listen ]. Quan ens vam trobar ja estava gairebé acabada.

Parla’ns del tema de música house que hi has inclòs, Nicotine love. Com t’hi vas aproximar? ¿Volies fer un hit per a la pista de ball?

No volia un hit. No m’interessen els hits. Una noia va fer un comentari al meu mur de Facebook dient “Oh, no sabia que al Tricky li agradava la música house ”. Vaig pensar que era un comentari estúpid. Ella ni tan sols em coneix. A mi m’agrada tota mena de música.

En aquest disc hi ha molts col·laboradors. Amb alguns d’ells ja hi havies treballat abans, com Francesca Belmonte i Nneka, però d’altres són nous. Què buscaves amb tantes veus diferents?

Cada una d’aquestes veus és un talent únic. La Francesca Belmonte és una de les millors artistes amb qui he treballat mai. Es fa seva cada cançó, per això és la primera artista que he fitxat per al meu segell.

Molts dels teus seguidors descobriran artistes com Tirzah, Bella Gotti, Mykki Blanco o Blue Daisy gràcies a aquest disc. ¿Estàs interessat a ajudar aquests artistes a fer-se més coneguts?

M’agrada presentar artistes que treballen molt bé i que potser no són gaire coneguts. No em preocupa que siguin superestrelles, simplement m’agrada mostrar al públic coses que potser no han sentit abans.

Com vas gravar When you go amb Silvertongue (que és l’àlies de la teva filla Mazy, si no vaig errat)? ¿Pots parlar-nos d’ella com a artista?

No vaig tenir res a veure amb aquesta gravació. La Mazy la va fer tota sola. Ella té més talent que jo i la seva mare, i va fer-ho tot en aquest tema, tota la veu i tota la producció.

Com són els concerts de presentació del nou disc? Què veurem a Barcelona i qui hi haurà amb tu sobre l’escenari?

Porto una noia que es diu K Bleax. La vaig conèixer a Polònia al mes d’octubre i és una noia endimoniadament bona. Tocarem algunes cançons del nou àlbum.

Al disc fas versions de Silly games de Janet Kay i Gangster chronicle de London Posse. ¿Has pensat a fer un nou disc amb versions com Nearly god (1996)? Quines cançons hi posaries?

De moment estem ocupats amb el material de la Francesca [Belmonte] i he estat treballant a Rússia.

Per què vas crear el teu segell False Idols i com t’està anant?

Tenir el meu propi segell representa disfrutar d’una llibertat completa.

False Idols publicarà el disc de debut de Francesca Belmonte. Què en pots dir d’aquest treball? ¿Publicaràs més artistes nous?

El disc de la Francesca Belmonte sortirà l’any vinent i, d’altra banda, també hi ha el projecte en el qual estic treballant a Rússia. Més enllà d’això, qui ho sap. |

 

Budweiser Live Circuit: Tricky. Sala Apolo (Barcelona). Dijous 12 de febrer. 20.30 h. 25-30 €. 'Adrian Thaws' (2014) està publicat per K7 / False Idols i distribuït per Popstock