PALADARS

Torrons, a casa i a Cardedeu

Que no us passi com l’any passat, que us van sortir els regals la mar de bé de preu perquè els vau comprar en plenes rebaixes de gener

EL PRODUCTE

Torró

Les cançons de Nadal són ben gastronòmiques

El rabadà no vol anar a Betlem fins que no s’acabi l’esmorzar. Per Nadal matarem el gall i en donarem només un tall a la tia Pepa, la resta l’endraparem plegats, i si matem el porc, també en donarem un poc a la tia Pepa, que no és massa amiga dels nebots, pel que observo. Al noi de la mare li ensenyarem a menjar panses, figues, nous, olives, mel i mató. Els pastorets mengen, ben abrigats, això sí, ous i botifarra. I, finalment, cantarem amb fermesa al tió perquè es deixi estar d’arengades i cagui força torrons i ben dolços.

LA IDEA

Fer-lo a casa

Amb 10 minuts, sucre, mel, ous i ametlles, torrons a taula

Encara que sigueu de la mena de persones que compren el brou de Nadal, l’essència de l’àpat tradicional per excel·lència, si feu els torrons a casa, se us perdonarà tot. Només heu de fondre 100 g de sucre amb 130 g de mel. Fora del foc, afegiu-hi una clara d’ou batuda. Barregeu-ho bé i acabeu-ho amb 250 g d’avellanes o ametlles torrades. Ràpidament poseu una cullerada de la barreja sobre un pa d’àngel i cobriu-ho amb una altra làmina de pa d’àngel. Quan els porteu a taula, ningú recordarà que la sopa era de tetrabric.

L’ACTIVITAT

Fira a Cardedeu

Des dels torrons de sempre fins a un genuí torró de borrego

Avís als que viuen a la lluna de València: som a les portes de Nadal! Que no us passi com l’any passat, que us van sortir els regals la mar de bé de preu perquè els vau comprar en plenes rebaixes de gener. Com que vau fer la promesa que aquest any seríeu més previsors, aquest cap de setmana us esperen a Cardedeu, on fan la Fira del Torró (www.cardedeu.cat). Podreu tastar i comprar els més clàssics, però també un de ben original i absolutament exclusiu de la població: el torró de borrego!