PALADARS

La poma

Malgrat la fama de reina del pecat, a les fruiteres de casa, s’arruga indefectiblement i ens fa una mandra monumental clavar-li queixalada

EL PRODUCTE

Poma

Malgrat que és la fruita del pecat, no és la fruita més desitjada

Eva no va mossegar pas una poma, sinó una fruita, no sabem quina. Sembla que l’error que ens ha acompanyat durant segles i que li ha atorgat fama de seductora arrenca del llatí, de la confusió entre la genèrica pomum -fruita amb pinyol- i una poma. Malgrat la fama de reina del pecat, a les fruiteres de casa, la poma s’arruga indefectiblement i ens fa una mandra monumental clavar-li queixalada. Relegada a última opció, sovint passa a complementar el tall, a refrescar l’amanida o a deixar sense paraules els comensals en forma de pastís.

LA IDEA

Amb mascarpone

Entre paradisíac i pecaminós

De postres amb poma n’hi ha tantes com cases, podríem dir sense exagerar gaire. La poma cuita, al forn o en pastís és la gran aliada del final de l’àpat. La proposta d’avui és una copa de formatge mascarpone i poma cuita per postres. En una cassola posem un parell de pomes trossejades, amb quatre cullerades d’aigua i 20 g de sucre. Ho fem coure fins que agafi textura de compota. Batem 300 g de mascarpone amb 100 g de sucre. En un got fem capes de mascarpone i poma. Ho coronem amb unes galetes esmicolades barrejades amb nous picades.

L’ACTIVITAT

A Torroella i l’Estartit

Sis restaurants ofereixen menús amb bocins de pecat pomer

Si parlem de poma, ens ve al cap Girona. És la zona de producció més important del territori i fa anys que lluita per fer que es reconegui la qualitat del producte. Les campanyes són fortes i ben formulades, però tot i això el consum de la poma s’ha d’anar promocionant. Fins al 30 d’octubre, els restaurants de Torroella de Montgrí i l’Estartit ofereixen suculents menús amb la poma de protagonista (www.torroella-estartit.com). Us costarà evitar la temptació del més original dels pecats.