PALADARS

Botifarra amb sucre, canyella i llimona

L’estrella de les postres a les comarques del nord

EL PRODUCTE

Botifarra amb sucre

L’estrella de les postres a les comarques del nord

Aquest país nostre és singular, si més no culinàriament parlant. Tirant al nord fan un plat rocambolesc, combinant el millor del mar i la muntanya, que els estrangers miren amb ulls esbatanats i se’n fan fans tan bon punt el tasten. És en aquests indrets tocats per la tramuntana on fan una botifarra única, amb sucre, llimona i canyella. Els paladars aliens no l’entenen, però en desxifren l’entrellat en menjar-la. L’error és servir-la com a segon plat, quan aquest embotit és l’estrella de les postres.

LA IDEA

No fem invents

L’experiència és un valor a enaltir

He estat rumiant una idea original per cuinar-la, però finalment he decidit que l’experiència és un valor a enaltir i proposo el mètode tradicional. Fer invents amb un producte tan estrany és ganes de complicar-nos la vida. De manera que us explico com va la cosa i quedem amics. Punxeu les botifarres i daureu-les amb una mica de llard i oli. Afegiu-hi un dit d’aigua, una pela de llimona, una poma tallada i un raig de moscatell. Tapeu-les i coeu-les lentament fins que s’evapori el líquid i caramel·litzin. Serviu-les sobre un tall de pa.

L’ACTIVITAT

Menús de successió

17 restaurants de la Selva fan cuina del Tricentenari

L’11 de setembre del 1714 ho vam perdre gairebé tot. L’endemà, dia 12 com avui, les institucions públiques eren castellanes, però portes endins vam preservar les tradicions i vam continuar cuinant en català. Aquest any 2014 celebrem el Tricentenari gaudint d’un llarg cap de setmana, ideal per anar a descobrir la comarca de la Selva i tastar els menús basats en la Guerra de Successió que han creat 17 restaurants de la zona (www.visitalaselva.com). Un dels ingredients comuns és la magnífica botifarra dolça.