Pantalles
Cultura 04/01/2013

Marc Crehuet: "A les televisions ens falta confiança en la innovació"

La segona temporada de la sitcom 'Pop ràpid', amb nou personatge i nous grups, ja està enllestida i s'emetrà aquest any per TV3

Eulàlia Iglesias
2 min
"A LES TELEVISIONS ELS FALTA CONFIANÇA EN LA INNOVACIÓ"

Marc Crehuet és un d'aquells realitzadors vocacionals que ja de petit obligava els seus amics a participar en els seus curts "infames". Enceta l'any amb la segona temporada de Pop ràpid enllestida. Ell és el creador, director i guionista d'aquesta sitcom musical ambientada en l'escena indie de Barcelona que es va poder veure al 33 l'estiu del 2011.

Falta fixar la data exacta d'estrena de la segona entrega de Pop ràpid . Possiblement arribarà amb el bon temps, però ja és segur que la sèrie passarà a emetre's a TV3. Entre les novetats, un nou personatge, l'Alfons, un tècnic de so becari de l'Albert, un dels dos músics protagonistes. "És un raper molt insegur: aquesta és la seva gràcia". I també està assegurada la continuació de les actuacions en directe, un dels principals actius del programa. Després que pel bar Estraperlo hi passessin Manos de Topo, Mishima i Love of Lesbian, entre d'altres, el repte per a la segona temporada ha estat "trobar grups no tan coneguts amb el mateix nivell de qualitat". Primers noms: Aliment, L'Hereu Escampa, Samitier...

APOSTA PER LA COMÈDIA TELEVISIVA

"Vaig començar escrivint guions dramàtics. Però com que no em crec a mi mateix, sempre hi acabo afegint el filtre irònic", diu Crehuet. Des dels seus primers programes a la Xarxa de Televisions Locals, Marc Crehuet ha convertit la comèdia en el camí per evidenciar l'absurd de les modes i tendències que s'apropien de la nostra quotidianitat. I sempre apostant pels nous formats. Va conrear el fake a Intendències , i amb Green power va explorar un model de sitcom que beu directament de The office , de Ricky Gervais. El curt Señoras , inspirat pel fenomen de grups homònims de Facebook, el va donar a conèixer a la Xarxa, on aquest desembre també ha estrenat Aniversario , que situa els Venga Monjas en el territori propi de la Nova Comèdia Americana. "Per a la meva generació sempre ha sigut complicat fer-se un lloc a la televisió". Crehuet creu que entre els joves realitzadors hi ha prou talent i ganes de risc, "però a les televisions els falta confiança a l'hora de deixar innovar".

SENSE POR A LES PILOTES DE GOMA

El projecte més imminent de Marc Crehuet no és audiovisual sinó teatral. Ja s'havia estrenat als escenaris amb Connexions , al SAT. I a proposta de Jordi Casanovas, el 14 de febrer presenta a la sala FlyHard El rei borni , que compta en el repartiment amb els habituals de Pop ràpid Miki Esparbé, Alain Hernández, Betsy Túrnez, Xesc Cabot i Ruth Llopis. L'obra és "una comèdia negra sobre la trobada casual entre un antiavalot i el manifestant a qui li ha buidat l'ull". Pel que fa als temes, el Marc tampoc té por d'arriscar-se.

stats