CARA A CARA

Sunset entrevista Nico

A més de duo musical, el Nico i la Sunset són els protagonistes de la websèrie ‘Nico & Sunset’, gravada amb un telèfon mòbil i interpretada pels actors Oriol Vila i Raquel Salvador. Es va presentar al Zoom Igualada

S. |Quina és la primera cosa que penses quan et lleves al matí?
N. |Que estic viu. Després de comprovar que estic viu, miro al meu costat, faig petó en mejilla a dona que estimo i em pregunto si realment vull continuar vida al seu costat. Si em dic que sí, la desperto i fem l’amor.

¿Els homes són capaços de fer dues coses alhora?
Jamás
. Home que pretén fer tal cosa és home que no vol ser home. I no parlo de transsexualitat. Estic parlant d’idiota. És como pedirle cabells a una mosca. Seria entrar en bucle paradoxal.

El millor moment del dia per beure vodka.
Jo sempre dic que vodka és desengreixant. Millor moment és quan necessites treure tot el pes que portes a l’esquena, hacer limpieza, t’ajuda a sentir-te lleuger. Com deia Baudelaire, un s’ha d’emborratxar del que sigui per no sentir l’horrible pas del temps.

I per fer l’amor?
Jo diria que sempre. És gran pecat dir que no a fer l’amor. Si és amb persona que t’agrada, claro.

Què és el que més t’agrada de Barcelona?
Les golondrines. Sempre que tinc quatre centaus porto a Suzette a les golondrines. El ritmo-tempo d’aquests vaixells és genial, a mi maten de nostàlgia perquè el mar és com la mare de tots, i jo penso en la meva terra.

Com a estranger, ¿t’ha sigut difícil fer amistats a Barcelona?
No. A mi m’han acollit a la perfecció. Per a mi és difícil aprendre bé idioma però mai he tingut problemes amb ningú per coses de llengua... eso inventan. És gent que té ganes de ficar llenya en foc. Jo puc dir que estic absolutament a favor de independencia. Sempre pacíficament, claro. Jo li dic a tothom que sóc català. A mi estan acceptant perfectament, no tinc cap problema. Nadie a mi margina ni nada.

De què està feta una cançó?
D’emoció. De màgia emotiva. Fer cançó és com cagar un ou de dinosaure. Jo odio els musicals però, si pogués, m’agradaria viure dins d’una cançó. Seria meravellós estar sempre amb violins tocant dins del teu cap. Falta fil musical a les ciutats.

Però Nicolai, nosaltres som parella i treballem junts...
Ah, sí… Jo em referia a Misha, que és com un fill i entorpece creación. És difícil ser artista i bon pare al mateix temps. Casi impossible. Porque artista pide cierta locura, cierto abandono y cierto carácter suicida y padre pide persona estable con zapatillas de estar por casa y barba bien cortada. No es pot ser pare amb barba de Mortadelo y Filemón. S’ha de portar barba de Puyal.