FUGIDES
Cultura 18/01/2013

'Spas' d'altura

Hotels per gaudir de la neu des de piscines d'aigua calenta

Cecilia Lorenzo
2 min
'Spas' d'altura

A fora fa un fred que congela les idees i fa tremolar qualsevol iniciativa que suposi passar més hores a la intempèrie. Després de l'esquiada o la ruta amb raquetes de rigor, qui vol tornar-se a calçar les botes i sortir de l'hotel? Tenint un spa a menys de 80 metres de l'habitació, seran pocs els que decideixin deixar la clau a recepció i sortir a donar un tomb. Al Pirineu hi ha allotjaments amb magnífiques instal·lacions d'hidroteràpia, paradisos amb banyeres d'hidromassatge, saunes, dutxes i tota mena de tractaments per estimular els sentits i fer oblidar les preocupacions del dia a dia. I tot plegat amb vistes a les muntanyes nevades, com si fos sabut per tothom que el plaer de fer un bany calent encara és més intens veient que a l'exterior fa un fred que pela.

A RESGUARD DELS VENTS

A l' spa de l'Hotel Resguard dels Vents, a Ribes de Freser, grans parets de vidre deixen veure el paisatge de la vall de Ribes als que neden a la piscina climatitzada o tenen el cos entregat a les pessigolles de les bombolles del jacuzzi. Situat a 1.000 metres d'altitud, aquest hotel rural - spa compta amb tot allò que de sobte un necessita (des del moment en què li donen el barnús blanc immaculat típic dels spas ) per relaxar el cos i retrobar el ritme vital perdut entre el fum i l'estrès de la ciutat: piscines d'aigua calenta, banyeres d'hidromassatge, dutxes de contrast i d'essències... S'ha de triar (difícil decisió) entre el circuit relaxant, el circuit estimulant i el circuit de sensacions. Sigui com sigui, el client sempre torna nou a l'habitació, on l'espera el fragment d'una poesia. Un dels poemes, en aquest cas de Joan Maragall, convida a tornar-hi a la primavera: "Aquest vent tendre de primavera me té vellprès, se m'emporta la mirada, me la clava extasiada en la glòria de les branques on espurna el color encès" . Però segurament, a la primavera, les vistes des de l' spa no seran tan estimulants com ara.

L' SPA DE L'HERMITAGE

En diuen la joia de l'Hermitage. I no parlem de la Madonna Litta de Leonardo da Vinci, obra mestre del Museu Hermitage de Sant Petersburg. Es tracta de l'Sport Wellness Mountain Spa de l'Hotel Hermitage, el cinc estrelles situat a peu de pistes a Grandvalira, a Andorra. Parlem de 5.000 metres quadrats de piscines, jacuzzis i tot el que ens pugui venir al cap relacionat amb aigua i benestar: piscines, dutxes cervicals, llits d'aigua, camins de còdols, bany turc, cabines d'aromes, dutxes de sensacions, fonts de gel... o sorpreses com l'Elixir des Glaciers, una piscina amb aigua de les glaceres suïsses del Valais. Però la veritable joia de l' spa és la piscina exterior amb vistes a les pistes d'esquí. Gaudir d'un bany calent envoltat d'un paisatge emblanquinat no té preu. Bé... sí que en té. I és alt com la temperatura de l'aigua dels jacuzzis i com les muntanyes que ens envolten. Però en això val més no pensar-hi fins que arribi l'hora de marxar. Potser no podrem tornar-hi sovint, però ja haurem viscut l'experiència. Almenys un cop a la vida. Imprescindible: que sigui a l'hivern!

stats