La setmana del ‘Play’, 22 - 28 de juliol del 2016

St. Paul and the Broken Bones / MCCLISTER Zoom

L’APOLO SURT AL CARRER PER LA FESTA DEL POBLE-SEC

Ja ho diu el nom del barri: és un poble. I com a totes les festes majors de poble amb cara i ulls se celebra una cercavila, una cursa popular i es fan castells. També hi haurà gegants, concerts, el mercat de la terra i, a més, la Sala Apolo munta concerts al carrer Vilà i Vilà.

Festa Major del Poble-Sec. Poble-Sec (Barcelona). Del 15 al 24 de juliol

‘LET’S TWIST’ EN UN TERRAT DE PEDRA VISTA

No tothom pot ballar swing al terrat d’una fàbrica modernista amb vistes a Montjuïc. Ni començar amb una marching band, seguir amb un taller de ball individual o de lindy hop amb parella, i rematar-ho amb una mostra de moda d’època, de maquillatge i de pentinats vintage.

Nit de swing. Caixaforum (Barcelona) 27 de juliol, de 20 a 23 h.

OVELLES ELECTRÒNIQUES AL FESTIVAL MÉS RURAL

Les ovelles són la cirereta del pastís. Diuen que són el festival boutique per excel·lència, i l’èxit rotund ho corrobora. Fugen dels festivals massificats i proposen una música de pagès, perduts en un lloc idíl·lic de l’Empordà on sona electrònica i alternativa.

Festival'Era. Masia Can Gascons (Llagostera). 23 de juliol

EL SOUL QUE FA REVIURE ELS MORTS

Paul Janeway i els seus ja estan a punt d’aterrar a Barcelona. No us els perdeu si voleu veure la sala Barts de cap per avall gràcies a la força embriagadora de la seva música. Des de Birmingham, Alabama, el soul que fa reviure la música d’Otis Redding o Sam & Dave.

GREC 2016: St. Paul & the Broken Bones. Sala BARTS (Barcelona). 28 de juliol

‘SUNSET SONG’, LA CANÇÓ DE TERENCE DAVIES

Que un dels nostres crítics posi cinc estrelles a una pel·lícula passa molt poques vegades. És el cas de l’extraordinària adaptació que Terence Davies fa del clàssic de la literatura escocesa Sunset song, de Lewis Grassic Gibbon, amb una esplèndida Agyness Deyn.

'Sunset Song', de Terence Davies. Consulteu cartelleres

PAUL AUSTER, AL TEATRE PASSANT PEL CÒMIC

Ricard Soler porta a escena la novel·la gràfica Ciutat de vidre, un còmic inspirat en la Trilogia de Nova York, de Paul Auster. Gavardines i barrets en una peça noir que barreja el teatre i el llenguatge de les tires còmiques a través d’un sofisticat dispositiu visual.

GREC 2016: 'Ciutat de vidre'. Mercat de les Flors (Barcelona). 27 i 28 de juliol

MENJAR ECOLÒGIC EN TAULES DE 2.000 ANYS

Xavier Pellicer abandona per un dia el Céleri per fer una proposta de plats senzills i productes ecològics a la desena edició del Gastromusical. També hi haurà altres cantants i xefs, una sessió per als nens al jaciment d’Empúries i una nit temàtica dedicada al País Basc.

Gastromusical del Molí de l'Escala. L'Escala. Del 20 al 24 de juliol