LA PORTADA

Saúl Baeza, dissenyador industrial: "El futur de la moda són els nous materials"

De petit ja era curiós: "M’interessaven els objectes, era de tocar-ho tot, de jugar amb les coses"

Saúl Baeza Dissenyador industrial Zoom

De petit ja era curiós. “M’interessaven els objectes, era de tocar-ho tot, de jugar amb les coses”, recorda Saúl Baeza. I tot i que va estudiar el batxillerat artístic, finalment es va decantar pel disseny industrial. A les aules d’Elisava va conèixer Raquel Llaberia i junts van fer el projecte de final de carrera: un nou material a partir de fibres de llana d’ovella. Aquesta va ser la llavor de Hunch, un potent estudi multidisciplinari: d’una banda, fan consultoria, direcció d’art i investigació de nous materials. De l’altra, col·leccions de moda.

PLAY >Aquí van arribar-hi per casualitat. “Mai ens han fet por les disciplines. Nosaltres volíem comunicar històries i en la intersecció entre moda i disseny industrial ens vam sentim còmodes. Ens posem un repte i el desenvolupem a través d’una col·lecció”. Amb la primera -Alpine Basics- fins i tot els van seleccionar per a la fira Who’s Next de París. Amb la segona -Nowhere- tornen al Barcelona Designers Collective, la pop-up de La Roca Village comissariada pel FAD, en què participen més de 50 creadors emergents.

FF>>Unisex, contemporània i minimalista. Així és la roba de Hunch, però el que més els posa a to és la investigació tecno-tèxtil. “El futur de la moda són els nous materials -diu el Saúl-. Tot està per fer, és un camp complicat perquè requereix R+D i moltíssimes proves”. I també paciència infinita: a la fibra que van desenvolupar quan estudiaven encara li falten uns tres anys per comercialitzar-se. Però serà la bomba.LAIA BELTRAN