Rebobinem
Cultura 31/05/2013

Cançoner urbà

Joe Strummer (The Clash) ja té una plaça a Granada. El carrer parla de música popular però la música també canta a alguns carrers.

Olga àbalos
1 min
Rebobinem 31/5/2013

THE JAM

Les cançons del trio de Paul Weller són com una guia de Londres. Fem parada al Soho amb A bomb in Wardour Street (1978), que relata una baralla al desaparegut Vortex Club.

BRUCE SPRINGSTEEN

A la balada Streets of Philadelphia (1993) la veu del Boss recorre com una ànima en pena els carrers d'una ciutat que, curiosament, té el sobrenom de La ciutat de l'amor fraternal .

LA BANDA TRAPERA DEL RÍO

Barcelona canvia però Ciutat podrida (1979) sembla encara vigent. Morfi Grei cantava: "Ciutat podrida, ens portes la nit i la por; ara que ets adormida, els carrers són plens de foc".

DUNCAN DHU

La nit parisenca com a recurs poètic. Oh. Una calle de París va ser un èxit entre els adolescents dels 80, massa joves per entendre la lletra: si beus, vigila la cartera! Deia això, oi?

BOBBY WOMACK

Tarantino va recuperar el clàssic Across 110th Street per al film Jackie Brown (1997). El carrer 110 separa Harlem de Manhattan, i als anys 70 travessar-lo tenia certa transcendència.

stats