Rebobinem
Cultura 10/05/2013

La gran evasió ibèrica

Diuen que cada societat té els corruptes que es mereix. en la història del país de la pell de brau hi ha fugides sonades

Olga àbalos
1 min

EL DIONI

Va robar milions de pessetes, va viure a cos de rei al Brasil portant perruquí, el van enxampar i quan va complir la condemna va sortir a Torrente 4 . De delinqüent a heroi nacional.

J.M. RUIZ-MATEOS

A banda d'enfonsar Rumasa unes quantes vegades, també és un gran actor i un amant de la disfressa. El 1988 va fugir dels jutjats amb una gavardina i una perruca, a l'estil Inspector Clouseau.

EL VAQUILLA

Les fugides de la presó d'un dels quinquis més nostrats ja són llegenda. El 1984 va ser detingut en una espectacular batuda policial per Barcelona quan conduïa un Simca 1.200 robat.

LUIS ROLDÁN

Un mestre de la corrupció que es va forrar a base de comissions sent cap de la Guardia Civil. Es va fugar del país durant 10 mesos i va deixar en ridícul el govern de Felipe González.

FÈLIX MILLET

El nostre gran corrupte català ha trobat en els entrellats de la justícia la millor estratègia per portar vida de jubilat i somriure a la premsa. No li ha calgut maquinar cap fugida.

stats