Rebobinem
Cultura 19/04/2013

Música a la contra

Potser les guitarres no poden matar feixistes però sí que poden tocar el crostó. Alguns artistes protesten contra els líders polítics

Olga àbalos
1 min
Rebobinem

ROBERTO BENIGNI

Itàlia és fascinant, són mestres de la sàtira política però alhora voten Silvio Berlusconi. El còmic recull aquesta contradicció amb cançons sobre Il Cavaliere com Dio é Berlusconi .

NEIL YOUNG

A Let's impeach the president (2005) el canadenc llista els motius per desacreditar George Bush . La tocava de gira amb Crosby, Still and Nash i, a quatre veus, era impactant.

PUSSY RIOT

Hi ha països en què la crítica no és ben rebuda. El trio rus es va atrevir a cantar en contra de Vladímir Putin en una catedral ortodoxa de Moscou. La conseqüència? Dos anys de presó.

MORRISSEY

El thatcherisme va fer revifar la cançó protesta. Molts músics es van mobilitzar com l'ex dels The Smiths. A Margaret on the guillotine preguntava a la Sra. Thatcher : "Quan et moriràs?"

BEEF

Quan van escriure C'mon Rajoy el president del govern era llavors el candidat d'Aznar. La lletra, però, és encara vigent: "Nuestro gobierno traerá emociones de verdad", deien. I tant!

stats