REBOBINEM
OLGA ÀBALOS

Més volum, senyor taxista

Acostumem a relacionar el taxi amb la música aflamencada d'emissores com Radio TeleTaxi (amb més de 30 anys en antena!) però aquests vehicles amb llum verda han inspirat moltes cançons

PAU RIBA

Ben bé ho podria haver escrit ahir, però fa més de 40 anys que un joveníssim Pau Riba cantava al disc Dioptria : "Taxista, porta'm al cel. És que busco feina, potser al cel n'hi haurà".

LENNY KRAVITZ

"Senyor taxista, que no li agrada la meva pell?", preguntava el cantant al tema Mr. Cab Driver , inclòs en el seu primer disc. Ara ja no deu tenir problemes per agafar taxis a Nova York.

ANTÒNIA FONT

En el viatge més determinant del grup mallorquí hi va haver baixada de bandera. Taxi (2004), el seu quart disc, contenia tot tipus d'aventures i situacions oníriques marca de la casa.

JONI MITCHELL

Big yellow taxi (1970) explica que han asfaltat el paradís, que hi han posat un pàrquing i que per anar al cel vindrà un taxi groc a buscar-nos. Al pas que anem, acabarà sent veritat!

ELS SURFING SIRLES

Quan tornes a casa després d'una nit de farra pots acabar establint converses surrealistes amb el taxista com la que relata la cançó Taxista , del disc Romaní, semen i sang (2011).