Rebobinem
OLGA ÀBALOS

Espiar no és fàcil

L'espionatge no ha estat sempre cibernètic, massiu i entre països, tal com va filtrar l'exanalista de la CIA Edward Snowden. Fa dècades, investigar era cosa d'experts amb gavardina

Rebobinem Zoom

SUPERAGENT 86

Qui no recorda el mític sabatòfon? L'agent Maxwell Smart era especialista a seguir pistes falses i fer deduccions errònies, però l'Agent 99 sempre li solucionava totes les missions.

ANACLETO

El James Bond ibèric, creat el 1964 pel dibuixant Manuel Vazquéz, no tenia una vida fàcil. El seu cap l'enviava a fer missions impossibles per no pagar-li, però sempre se'n sortia.

INSPECTOR CLOUSEAU

Aquest investigador de la policia francesa, incompetent, amb poca traça i molt d'ego, va ser interpretar per un magistral Peter Sellers en pel·lícules com La Pantera Rosa (1963).

INSPECTOR GADGET

Un altre gran perdedor de l'espionatge internacional. Meitat humà meitat ciborg, la seva vida estava marcada per les males intencions de l'organització MAD i una eterna flor al cul.

MORTADEL·LO I FILEMÓ

Francisco Ibáñez es va inspirar en Sherlock Holmes i el Dr. Watson per crear els agents més reputats de l'agència TIA. L'un era expert en disfresses impossibles i l'altre anava de llest.