REBOBINEM
OLGA ÀBALOS

Saltar per fer història

Es compleixen 40 anys de l'arribada de Johan Cruyff a Can Barça i del gol acrobàtic pel qual se'l va batejar com l'Holandès Volador. Repassem altres mites de l'aire.

ANDRÉ JACQUES GARNERÍN

Al segle XVII això de l'aire estava només reservat als ocells. Un aventurer francès va desafiar les regles de la natura i va posar en pràctica l'invent que seria el paracaigudes.

DAVID LEE ROTH

Abans que els programes de televisió de fitness fessin furor, el cantant dels Van Halen es passejava per mig món amb leggings de colors i fent l'espagat quan cantava el tema Jump .

BOB BEAMON

L'estadi olímpic de Mèxic va emmudir quan un desconegut atleta nord-americà va saltar 8,90 metres durant els Jocs Olímpics del 1968. A partir de llavors tothom recordaria el seu nom.

MICHAEL JORDAN

Deien que quan saltava per esmaixar era capaç de mantenir-se a l'aire unes dècimes de segon més que una persona normal. Però tant se val si és cert o no, la llegenda ja és indestructible.

FELIX BAUMGARTNER

Després de diversos intents frustrats pel mal temps, el 2012 l'exmilitar paracaigudista va fer història en ser el primer home a superar la barrera del so amb un salt des de l'estratosfera.