REBOBINEM
OLGA ÀBALOS

No dispareu al pianista!

Avui s'estrena 'Grand piano', en què Elijah Wood se'n surt prou bé pitjant les tecles. Altres actors també han fet veure que tocaven

JAMIE FOXX

Per convertir-se en Ray Charles a la gran pantalla, Foxx va passar la prova definitiva: tocar el piano per al Ray Charles real. Quan el músic va sentir que allò sonava va dir "és ell".

TOM HANKS

Al film Big (1988) l'actor salta sobre un piano gegant en una escena que ja ha passat als annals del cinema. Si visiteu Manhattan, podeu trobar el piano als magatzems FAO Schwarz.

ADRIEN BRODY

Tot i no tenir nocions de música, va aconseguir que semblés que les seves mans tocaven les partitures a El pianista (2002). Va memoritzar tots els moviments d'un músic real.

DENNIS QUAID

Per arrodonir la seva actuació al biopic Gran bola de foc , Jerry Lee Lewis va ensenyar a Quaid a colpejar les tecles com un boig. Per als primers plans, però, van fer servir un doble.

TOM CRUISE

Va practicar durant un mes per a una escena en què havia de tocar el piano a Entrevista amb el vampir (1994) però no va acabar de quallar com a concertista. Li surt millor ser pilot d'avions.